Nieuws

Tesla maakt autopilot veiliger

Nadat bestuurders Tesla’s automatische piloot misbruikten, plant CEO Elon Musk extra veiligheidsmaatregelen toe te voegen.

De autopilot-functie van Tesla, die onze redacteur al kon testen, is zonder enige twijfel een staaltje van technisch kunnen. Voorlopig is de software die de automatische piloot verstand geeft echter nog in bèta. Tesla verwacht van zijn gebruikers dat ze ten allen tijde hun handen aan het stuur houden, en dat ze de automatische piloot alleen inschakelen wanneer toepasselijk.

Geef een man een stuk speelgoed en zeg hem wat hij er niet mee mag doen, en je weet onmiddellijk wat hij als eerste zal proberen. Online verschenen al verschillende video’s van bestuurders die hun handen van het stuur haalden. De automatische piloot wordt bovendien lustig gebruikt op wegen met verkeer in twee richtingen, terwijl de software voorlopig enkel voor de autosnelweg bedoeld is. Resultaat: één Tesla wilde de struiken in bollen terwijl de andere een wagen probeerde te ‘volgen’ die een tegenligger bleek te zijn.

[related_article id=”173448″]

Meer veiligheid

Elon Musk vertelde aan The Verge dat zijn bedrijf plant om extra veiligheidsmaatregelen toe te voegen. Om wat voor maatregelen het precies gaat, is niet duidelijk, maar de kans is groot dat het binnenkort onmogelijk wordt om je handen van het stuur te nemen. Sommige auto’s met lane-assist capaciteiten hebben die functies al. Tesla zou bovendien aan de hand van kaarten het gebruik van de autopilot aan banden kunnen leggen, maar die kans is niet zo groot. De Amerikaanse autobouwer rekent immers op telemetrie afkomstig van zijn auto’s wereldwijd om de software beter en accurater te maken.

Een semi-autonome wagen blijft natuurlijk gevaar met zich mee brengen. Fabrikanten rekenen er op dat eigenaars verantwoordelijk zijn en de automatische piloot enkel als hulpmiddel gebruiken, terwijl bestuurders een coole nieuwe functie zien, die ze ten volle willen uittesten. Onder andere omwille van die reden werkt Google aan een volledig autonome auto, waarbij de wisselwerking tussen bestuurder en auto verdwijnt.

Blijf je graag op de hoogte van de recentste ontwikkelingen rond connected cars, van elektrische auto’s tot zelfrijdende wagens? Schrijf je dan nu in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief en ontvang binnenkort het laatste nieuws rechtstreeks in je mailbox!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business