Nieuws

Eerste beeld OnePlus Z gelekt?

OnePlus 8 Glacial green
De OnePlus 8 mag dan al op de markt zijn, het echte budgetmodel, genaamd OnePlus Z, moet nog komen.

Vorige maand kondigde OnePlus met gepaste trots de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro aan. Zoals bij elke nieuwe serie verhoogt de Chinese fabrikant de prijzen van haar toestellen, maar dit jaar is er wel sprake van een erg flinke stijging. Dat heeft onder mer te maken met de dure Snapdragon 865; Qualcomm verplicht afnemers ervan om ook een extern 5G-modem te implementeren in hun toestel.

OnePlus Z in het wild

Mede door de hoge prijs was het gerucht van een ‘betaalbaardere’ OnePlus 8 zo gek nog niet. Die geruchten worden alleen maar versterkt nu er een levensechte foto van het toestel is gelekt (via True-Tech). In plaats van de naam OnePlus 8 Lite gaat het toestel op de afbeelding hieronder waarschijnlijk ‘OnePlus Z’ heten.

De foto van het toestel toont onder meer een gecentreerd cameragat, iets wat we niet terugzien in telefoons van de OnePlus 8-serie. Ook is er sprake van een plat scherm in plaats van een gebogen display. De voorheen gelekte renders komen overeen met dit kiekje.

Buiten de aanwezigheid van een vingerafdrukscanner onder het scherm is er weinig uit het plaatje te halen. Sinds de OnePlus 6T uit 2018 zit de scanner nergens anders, dus we hadden ook geen ander plek verwacht. Een OLED-scherm lijkt eveneens een zekerheidje, aangezien vingerafdrukscanners bij de huidige smartphones enkel werken onder een OLED-display.

Niet meteen betrouwbaar

We houden echter een slag om de arm bij deze afbeelding, het kan immers een gefabriceerde foto zijn. Verdere specificaties uit voorgaande leaks wijzen op een MediaTek-processor met 5G-ondersteuning, 4000 mAh aan accucapaciteit en een laadsnelheid van 30W. Geruchten wijzen op een lancering in juli, waardoor er nog wel even de tijd is voor meerdere leaks.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business