Nieuws

Apple WWDC 2020: wat kan je verwachten

WWDC 2020
Ook dit jaar zou Apple voor WWDC heel wat in petto hebben voor ons.

Op 22 juni zal Apple’s jaarllijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC plaatsvinden. Corona of niet. Apple zal WWDC 2020 dit jaar op een veilige manier laten doorgaan in de vorm van een digitale versie die ontwikkelaars gedurende 4 dagen gratis mee kunnen volgen.

Zoals ieder jaar presenteert de iPhonebouwer op WWDC een eerste officiële blik op iOS 14, iPadOS, macOS 10.16 en watchOS 7. Maar het is ook perfect mogelijk dat Apple dit jaar hardware zal presenteren. Gezien het feit dat de iPhone SE 2020, de nieuwe iPad Pro en Macbook Pro al gelanceerd zijn zal dat dit jaar vermoedelijk tegenslagen, tenzij Tim Cook een leuke verrassing voor ons in petto heeft.

Wat kan je verwachten?

iOS & iPadOS 14

We beginnen met wat we bijna zeker weten: de lancering van iOS 14 en iPadOS 14. Op WWDC zal Apple naar jaarlijkse gewoonte alle grote vernieuwingen voor zijn mobiele OS tonen zodat ontwikkelaars al weten waaraan ze zich kunnen verwachten. De eerste publieke bèta zal in de de loop van de zomer beschikbaar zijn en in september kunnen we met z’n allen gebruikmaken van iOS 14.

WWDC

watchOS 7

De laatste tijd doen er al heel wat geruchten de ronden over een nieuwe Apple Watch. Dat betekent ook dat watchOS 7 eraan zit te komen om die nieuwe functies te ondersteunen.

macOS 10.16

Na macOS Catalina wacht ons in september al een nieuwe 10.16 op. De naam van het nieuwe OS voor de MacBook en iMac is nog niet gekend. Er zijn ook nog maar weinig nieuwigheden gekend over het besturingssysteem. Maar daar zullen we op 22 juni normaal gezien dus meer over te weten komen. Naar verwachting zullen macOS en iOS/iPadOS nog meer gelijk gaan lopen.

AirTag

En daar zijn we weer met AirTag. De geruchten doen al maanden de ronde dat Apple zou werken aan een Tile-rivaal: AirTag. Een klein toestel dat je kan meedragen in je handtas, rugzak, portefeuille of sleutelbos. Ben je iets kwijt? Dan heb je het met AirTag meteen terug. De geruchten zeggen dat AirTag in de eerste helft van dit jaar het levenslicht zal zien, dus een lancering op WWDC dit jaar is mogelijk.

WWDC

HomePod 2

De smartspeaker HomePod lijkt ons wel aan vervanging toe. Heel wat geruchten verwijzen naar een nieuwe versie of een alternatieve HomePod Mini. De kans is groot dat het toestel nog voor 2020 zal zijn en mogelijk dus gelanceerd wordt op 22 juni op WWDC.

Apple TV en tvOS 14

Ook tvOS 14 en een nieuwe Apple TV 4K zouden eraan komen. Logischerwijze is dit misschien het meest voordehandliggende stukje hardware dat Apple kan aankondigen op WWDC omdat tvOS 14 voor ontwikkelaars interessanter is dan pakweg een HomePod of AirTag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business