Glass

Dat Apple Glass dan toch nog een ding zou worden hadden we niet verwacht na het geflopte Google Glass.

Apple’s WWDC 2020 zit eraan te komen. Voor de allereerste full-digital versie van de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie en de gratis toegang blijken dit jaar een pak meer geïnteresseerden te zijn. In ons lijstje met de verwachtingen voor dit jaar stond alvast geen Apple Glass. Maar mogelijk kunnen we de slimme bril beter wel toevoegen?

Als we de geruchten althans mogen geloven zou de iPhonebouwer eind dit jaar, begin volgend jaar met Apple Glass naar buiten komen. De nieuwe AR-bril zou de ‘one more thing’ naast de iPhone 12 lancering worden.

Apple Glass

Volgens YouTuber Jon Prosser zou de presentatie van Apple Glass plaatsvinden in oktober. Waarom oktober? Volgens Prosser heeft Apple die keuze gemaakt om ervoor te zorgen dat de media wel degelijk aanwezig kan zijn bij de lancering. Juni of september zijn daarvoor nog iets te voorbarig gezien de huidige omstandigheden, dus kiest het bedrijf voor een ‘veilige’ datum.

 

De nieuwe AR-bril zou dan vanaf 2021 beschikbaar zijn voor 499 dollar. De iPhonebouwer zou ook al nagedacht hebben over eventuele privacyvragen en stelt daarbij dat de data die je Apple Glass genereert on-premise wordt opgeslagen op de iPhone zelf. Je kan gerust zijn, je bril heeft geen camera aan boord, maar wel een Lidar-sensor.

Handgebaren

Je nieuwe AR-bril zal te bedienen zijn via de iPhone en met handgebaren. Zo herkent de lidar-sensor je handen om bv. qr-codes te scannen. Maar naast die toepassing is er helaas nog maar weinig bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here