Nieuws

Is dit de nieuwe Google Nest smartspeaker?

Google Nest smart speaker
De Google Home is aan vervanging toe. Foto's van een nieuwe Nest speaker lijken te wijzen op een opvolger daarvan.

Het Amerikaanse 9to5Google kreeg een aantal nieuwe afbeeldingen van Google’s toekomstige Nest-speaker te pakken. De nieuwe speaker heeft heel veel weg van de huidige Nest Mini of Hub, die vooral herkenbaar zijn aan het grijze stofmateriaal. Op de FCC-afbeeldingen zien we ook duidelijk een naam: de GXCA6. Natuurlijk gaat het nog maar om een interne benaming maar de verschijning van deze afbeelding maken wel duidelijk dat we niet lang meer zullen moeten wachten op de nieuwe smartspeaker van Google.

Nest

Google Nest speaker

Vooral de – intussen – oudere Google Home speaker is aan vervanging toe. De geruchtenmolen draait al een tijdje, en deze afbeeldingen kunnen dus wijzen op de opvolger van de huidige Google Home-speaker.

Vooraan zie je duidelijk het Google-logo met daarboven de gekende microfoonschakelaar die ook op de Home, Hub en Mini zitten. De meetlat toont aan dat de nieuwe speaker 22 cm hoog en 13 cm breed is. Volgens Tweakers is de ‘GXCA6’ daarmee een beetje kleiner als de Google Home die vandaag in de rekken staat.

Wat opvalt uit de bijhorende FCC-documenten op de website, is dat de nieuwe speaker geen ondersteuning biedt voor WiFi-6/6e. Net zoals bij de laatste nieuwe Nest WiFi, is dat wel een gemis. Wanneer Google deze nieuwe hardware gaat aankondigen is nog onduidelijk. Nog niet zo lang geleden kwamen ook al nieuwe beelden uit van een Android TV-dongle, en gisterenavond heeft het bedrijf ook laten vallen dat Android 11 vanaf september beschikbaar zal zijn.

Mogelijk organiseert de zoekmachinegigant in tussentijd dan toch nog een klein hardware-event. Maar, het blijft wachten op officiële communicatie. En die is er momenteel niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business