WhatsApp

WhatsApp krijgt mogelijk binnenkort ondersteuning om gemakkelijker je gekoppelde apparaten te beheren. Momenteel ligt de limiet nog op 4 toestellen.

Update: Eind juli schreven we al dat WhatsApp aan de achterkant heel wat veranderingen aan het doorvoeren is. Er wordt onder andere gesleuteld aan de mogelijkheid om heel eenvoudig op 4 apparaten tegelijk je WhatsApp-account te gaan gebruiken. Nu heeft de website WABetaInfo ook laten weten dat er een aparte applicatie voor iPadOS komt, zodat ook iPadgebruikers eenvoudig kunnen WhatsApp’en zonder dat ze daar omwegen of vage applicaties voor nodig hebben die toch niet werken.

Binnenkort kan je je WhatsApp-account gebruiken op vier verschillende smartphones tegelijk. Althans, de nieuwe functie werd ontdekt in de meest recente Android-bèta van WhatsApp door de website WhatsAppBeta. Zij vonden in de laatste versie een nieuwe menu-optie waarbij het mogelijk is om te tikken op ‘gelinkte toestellen’. Daarmee kunnen gebruikers zien op met welke toestellen hun WhatsApp-account gekoppeld is, kan je toestellen verwijderen en nieuwe toevoegen.

WhatsApp op meerdere apparaten

De huidige limiet staat op maximaal 4 smartphones. En dat is best opvallend, want met WhatsApp web kan je gemakkelijk meer toestellen koppelen. Maar het nadeel daar is dat je je na een tijdje constant opnieuw moet aanmelden met de gebruikelijke QR-functie van de chatapp. Door deze nieuwe toevoeging zou het dus ook mogelijk worden om bv. je Mac als standaardapparaat te koppelen en zit er dan misschien eindelijk ook een iPad-versie aan te komen. Maar daar hebben we het raden naar en is er geen officiële informatie beschikbaar.

Ook over de ‘gekoppelde apparaten’ is door Facebook nog niks officieel aangekondigd. Toch is dit goed nieuws. Omdat het in de meest recente bèta beschikbaar is, zullen we hopelijk niet te lang meer moeten wachten.

Gerelateerde artikelen

WhatsApp kondigt QR-codes aan om contacten toe te voegen (update)

Ook geanimeerde stickers, een nieuwe knop om een groepschat op te bellen en een dark mode voor de webversie zitten er aan te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here