Nieuws

Microsoft Edge crasht bij gebruik Google als standaardzoekmachine

Edge
© Microsoft
Microsoft Edge komt opnieuw onder vuur te liggen nadat een bug de Google zoekmachine kapotmaakt. Opvallend genoeg werkt Bing wel perfect.

Verschillende gebruikers klagen over een bug in Microsoft Edge. De bug doet zich voor bij gebruikers die hun standaardzoekmachine hebben ingesteld op Google. Edge crasht daardoor. Microsoft is zo snel mogelijk in het probleem gedoken en zegt een oplossing te hebben.

Microsoft Edge

De softwaregigant stelt voor om de zoeksuggesties van Google tijdelijk uit te schakelen. Dat kan je doen door edge://settings/search in te vullen in de zoekbalk. Zelf had ik het probleem niet, maar volgens verschillende media zou de oplossing wel moeten werken.

Het probleem zou zich voordoen op zowel Windows- als Maccomputers. Momenteel is het ook nog niet duidelijk waarom de crash alleen bij Google gebruikers voorkomt. Opvallend is dat de bug zich helemaal niet voordoet wanneer je voor een andere zoekmachine zoals Bing kiest.

Data import

Los van de bug is Edge nog steeds niet vrij van kritiek. Wat ons opviel bij het installeren van de browser is dat Edge al data uit andere browsers heeft geïmporteerd nog voor je daar toestemming voor hebt gegeven. Het probleem werd eind juni al eens aangehaald, maar er lijkt nog steeds geen oplossing voor te zijn. Nadien vraagt het bedrijf wel toestemming, maar die melding zou je normaal vooraf moeten krijgen.

Heb jij problemen met Microsoft Edge? Laat het ons weten in een reactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business