YouTube

YouTube gaat zijn maildienst voor notificaties bij nieuwe video's stopzetten. Volgens het bedrijf werden de mails amper gelezen.

YouTube heeft vorige week beslist dat het geen mails meer gaat uitsturen bij wijze van notificatie. Normaal gezien krijgen abonnees van kanalen automatisch een mailtje van YouTube als er een nieuwe video wordt geüpload. Maar vanaf deze week zal YouTube die dienst stopzetten.

YouTube notificaties

Naar eigen zeggen zou bijna niemand de mails lezen die vanuit de online videodienst verstuurd worden. Amper 0,1 procent van al die verstuurde mails werden open gemaakt. Daarbij zou het bedrijf ook veel klachten ontvangen hebben dat de mails vervelend zijn en dat het er te veel zijn. Veel mensen wisten blijkbaar ook niet hoe ze de maildienst konden stopzetten.

Volgens het videoplatform zouden pushmeldingen in de webbrowser en mobiele applicatie veel beter werken.

Daarom heeft Google voor zijn videodienst beslist om er een punt achter te zetten. Vanaf 13 augustus zal je als abonnee dus geen notificaties meer via mail ontvangen. Het bedrijf blijft dat uiteraard wel nog gewoon doen in de applicatie of op de desktop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here