watchOS 7

De publieke bèta van watchOS 7 is nu beschikbaar voor installatie. Kan je niet wachten? Ga er dan gewoon mee aan de slag!

Advertentie

Na macOS en iOS heeft Apple deze week nu de eerste publieke bèta van watchOS 7 uitgebracht. Wie dus een Apple Watch heeft en niet kan wachten: hier kan je de eerste publieke bèta downloaden.

watchOS 7 bèta

Het is de eerste keer dat Apple een publieke bèta van watchOS loslaat. Sinds de presentatie van het eerste model op WWDC in 2014 zitten we al aan de 7e versie van het besturingssysteem voor Apple Watch. Wie vandaag een Watch koopt zit aan de Series 5. Om de nieuwe watchOS 7 te downloaden heb je minstens een iPhone 6s met iOS 14 nodig en een Apple Watch Series 3.

Net zoals bij de publieke bèta’s van macOS en iOS willen we benadrukken dat het verkeerd gebruik van de bèta ervoor kan zorgen dat één en ander misloopt. Ook zal Apple waarschuwen dat sommige apps, zoals VoiceOver, niet werken in watchOS 7.

Hoe slaap je?

Dat is één van de meest opvallende vernieuwingen aan het nieuwe besturingssysteem. Voortaan zal je Apple Watch dus meten hoe je slaapt en hoelang je slaapt. De smartwatch neemt daarbij dus functies over uit de populaire SleepCycle app. Maar nu zit het dus allemaal ingebakken in het OS voor de smartwatch.

Verder krijgt ook de gezondheids- en activiteitsapp een grondige update. Nieuwe sporten, caloriemetingen en extra functies voor krachttrainingen zullen allemaal meekomen in de 7e versie van het besturingssysteem.

Apple Maps is er ook weer een stukje beter op geworden, in combinatie met iOS zal ook watchOS 7 je instructies kunnen geven voor je fietsroute. Deze week heeft ook Google Maps laten weten dat het terug een app voor Apple Watch heeft klaarstaan. Daarmee kunnen gebruikers dus nu ook hun favoriete navigatie-app weer op de smartwatch gaan gebruiken.

Handen wassen

Apple lanceerde ook een handwasfunctie voor het slimme horloge. Een automatisch systeem dat vaststelt wanneer je je handen aan het wassen bent en daarbij tips of meldingen geeft wat er beter kan.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here