Google Android Auto

Android Auto is intussen al voor bijna alle nieuwe modellen beschikbaar. Nu ook de draadloze versie wordt opgepikt pompt Google extra geld in de dienst.

In de Google’s Android ontwikkelaarsblog heeft het bedrijf gisteren heel wat nieuwe inzichten in de toekomst van Android Automotive OS gegeven. Google ziet een duidelijk momentum voor Android Auto en wil app-ontwikkelaars beter tegemoetkomen zodat hun apps ook kunnen gebruikt worden in auto’s met Android Auto. Ook voor het specifieke OS – zoals in Polestar 2 – komen er wat vernieuwingen.

Google Android Auto

Intussen zit Android Auto al in bijna 100 miljoen wagens. Sinds kort ondersteunen nu ook steeds meer autobouwers de draadloze versie van Android Auto. Producenten als GM, BMW en Kia zijn al overgestapt, volgens Google zijn ook andere autobouwers daar volop mee bezig. Op die manier wordt het dus nog gemakkelijker voor gebruikers om Android Auto te nemen in hun wagen. Dat betekent dus ook dat Google nieuwe stappen zet om het voor ontwikkelaars gemakkelijker te maken.

Deze week toont Google nieuwe partners waarmee een App Library zal worden ontwikkeld voor het Automotive OS. Er komen ook nieuwe applicaties voor navigatie, parkeerplaatsen en functies voor laadpalen van externe bedrijven.

Afleiding in de wagen

Een veelgehoorde opmerking bij dit soort systemen is dat het bestuurders te veel zou afleiden. Ook daarvoor heeft Google een oplossing gevonden door bepaalde selecties een stuk duidelijker te maken zodat je niet veel tijd nodig hebt om iets aan te duiden.

Het bedrijf gaat ook meer investeren in de ontwikkeling van zijn Android Automotive OS. Het besturingssysteem, gebaseerd op Android, zit vandaag al in de Polestar 2. Het voordeel hiervan is dat de gebruiker alle apps vanop zijn smartphone ook gewoon in de wagen kan gebruiken. Google heeft daarvoor nu ook gesprekken met Volvo Cars, Renault en GM.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here