Nieuws

Trump blijft geband op Twitter, “ook als hij opnieuw presidentskandidaat is”

Donald Trump blijft levenslang verbannen van Twitter. Ook als hij zich kandidaat stelt voor een nieuwe ambtstermijn als president.

Dat zegt Twitters Chief Financial Officer Ned Segal in een interview in het CNBC-programma Squawk Box. Hij antwoordde er op de vraag wat er zou gebeuren als Trump zich opnieuw kandidaat zou stellen en de presidentsverkiezingen zou winnen.  

“Ons beleid werkt nu eenmaal zo dat eens je verwijderd wordt van het platform, dat ook zo blijft. Of je nu een commentator of een financieel manager bent of een overheidsfunctie bekleedde. De regels zijn voor iedereen hetzelfde.” 

Levenslange ban na oproep tot geweld

“Onze gebruiksvoorwaarden zijn zo opgesteld om te voorkomen dat mensen oproepen tot geweld. Doet iemand dat toch, dan kunnen we niet anders dan de persoon in kwestie van Twitter te verwijderen. We staan ook niet toe dat ze later gewoon weer terug kunnen komen”, is Segal duidelijk. 

Twitter blokkeerde Trump na de bestorming van het Capitool op 6 januari, waartoe de hij had opgeroepen. “We willen geen risico lopen op nieuwe oproepen tot geweld”, luidde de motivering toen. Trumps tweets werden voordien al met de regelmaat van de klok als ‘onbetrouwbaar’ gemarkeerd.

Twitter verborg na de presidentsverkiezingen tal van tweets van Trump die beweerde dat de resultaten gestolen waren. Ook zijn communicatie over de coronacrisis en het verwijten van politiek tegenstanders viel niet in goede aarde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business