samsung mwc wear
Image Credit: Samsung

Het smartwatch OS Wear van Samsung en Google zal vorm krijgen tijdens MWC. Is er ook een nieuwe Galaxy smartwatch op komst?

Advertentie

Na een jaar afwezigheid wordt volgende week MWC 2021 op gang getrapt in Barcelona. Omdat veel fabrikanten enkel virtueel aanwezig zullen zijn is de beleving rond de grootste smartphonebeurs in Europa een stuk minder dan andere jaren, maar toch kijken we met veel interesse naar de keynote van Samsung op maandag 28 juni. Niet omwille van smartphonenieuws, maar omdat we meer informatie over Wear mogen verwachten.

Als de naam Wear je niets meer zegt, nemen we je even terug naar Google I/O 2021. Google kondigt tijdens hun conferentie een gloednieuw besturingssysteem voor smartwatches aan dat de naam Wear krijgt. Hoewel dat gewoon klink als een verkorte naam van hun eigen WearOS, is Wear een fusie tussen WearOS en Samsungs’s Tizen. Omdat we niet heel veel technische details meekregen, is het nu de beurt aan Samsung om Wear wat concreter te maken. Op de uitnodiging voor de keynote staat alvast te lezen dat Samsung ‘de smartwatch zal heruitvinden’ tijdens MWC.

Wear besturingssysteem
Image Credit: Google

Naast meer technische details zijn we vooral benieuwd of Samsung een Galaxy Watch gaat voorstellen die op het nieuwe OS gaat draaien. Die zou sowieso pas aan het einde van het jaar kunnen verschijnen, want dan staat de update van Wear gepland. Fitbit heeft ook al aangekondigd over te schakelen naar het nieuwe OS.

Galaxy ecosysteem en mobiele beveiliging

Samsung zal uiteraard ook wel over smartphonetechnologie praten tijdens de keynote, het blijft immers het Mobile World Congress. Maar een aankondiging van nieuwe smartphones lijkt ons zeer waarschijnlijk. Samsung heeft immers al de Galaxy S21-reeks aangekondigd en enkele nieuwe modellen binnen haar Galaxy A-budgetreeks. In de uitnodiging spreekt Samsung over het ‘Galaxy ecosysteem’ en ‘mobiele beveiliging’. Waar die eerste term zeer vaag is, verwijst het tweede naar het Knox-beveiligingsplatform.

De keynote van Samsung vindt plaats op 28 juni (19u15 onze tijd). Alle geïnteresseerden kunnen er live bij zijn via een livestream op YouTube.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here