Android 12 internet

Google gaat de vierde en laatste bèta van Android 12 uitbrengen. Het OS is dus helemaal klaar voor een stabiele release.

Advertentie

Hoewel de vierde bèta nauwelijks nieuwe features bevat, is het wel een belangrijke stap naar de officiële release van Android 12. De testfase loopt op zijn laatste benen nu de nieuwste versie “platform-stabiel is”, aldus Google. Dat wil zeggen dat alle onderliggende tech klaar is voor een commerciële release. In maart had Google augustus nog vooropgesteld als deadline voor de laatste bètaversie en die lijken ze dus te gaan halen.

“De Application Programming Interfaces (API’s) en alle app-gerelateerde protocollen worden gefinaliseerd”, aldus de ingenieurs van Google. In een laatste fase moeten de ontwikkelaars nog een aantal compatibiliteitstests uitvoeren. Dat moet maar een formaliteit zijn, aangezien er weinig veranderd is tegenover oudere bètaversies. De allerlaatste bèta verschijnt in de komende weken.

Android 12 voor Pixel 6

Google is van plan om Android 12 in de komende maanden naar het grote publiek uit te rollen. De release zal vermoedelijk samenvallen met die van de nieuwe Pixel 6-toestellen. Hoewel de nieuwste versie van Android wellicht een aantal nieuwe functies herbergt, zullen we die pas kunnen ontdekken wanneer we aan de slag kunnen met Googles nieuwe vlaggenschepen.

Wie graag aan de slag gaat met de bèta van Android 12, kan dat via een aantal toestellen, waaronder de Google Pixel-, OnePlus-, Xiaomi- en ZTE-smartphones. De laatste testversie van het OS is ook beschikbaar op Google TV.