Nieuws

OPPO Find N: een concurrent voor Galaxy Z Fold 3?

OPPO heeft zijn eerst commerciële foldable gelanceerd. Kan de OPPO Find N de Samsung Galaxy Z Fold 3 het vuur aan de schenen leggen?

Dat OPPO vandaag een vouwbare smartphone zou voorstellen kwam niet meer als een verrassing. De smartphonefabrikant kondigde de foldable Find N immers vorige week zelf al officieus aan met een YouTube-teaser. Nu is het vouwbare vlaggenschip ook officieel uit de doeken gedaan tijdens de OPPO Inno Day 2021.

Met de Find N zet OPPO haar eerste officiële stappen in het opkomende marktsegment van vouwbare smartphones. Daar moet OPPO Find N de Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 van marktleider Samsung kunnen uitdagen.

Van innovatie naar noodzaak

OPPO deed maar liefst 4 jaar over hun zoektocht naar het perfecte vouwbare design, dat ze met de Find N nu eindelijk menen gevonden te hebben. OPPO Find N is de eerste foldable die een 3D-gebogen ontwerp gebruikt aan de buitenkanten van het apparaat. Dat moet de smartphone goed in je hand doen zitten wanneer je hem gebruikt. Een feature die de smartphone overneemt van de Find X3 Pro, en ook het ontwerp van de rug en camerabobbel haalt de mosterd bij het vlaggenschipbroertje.

Zoals elke goede foldable kan je de OPPO Find N in verschillende modi gebruiken. Toegeplooid heb je een 5.49 inch display ter beschikking dat je volgens OPPO een volwaardige smartphone-ervaring biedt. Toch zal je het display zo veel mogelijk willen openvouwen. Dan heb je 7,1” schermruimte ter beschikking. Het vouwdisplay is gemaakt uit ultradun glas dat de nodige flexibiliteit, maar ook stevigheid biedt (het zou tot 200.000 plooicycli moeten kunnen doorstaan). Volgens OPPO is de vouwlijn tot 80% minder zichtbaar bij de Find N dan bij andere vouwbare smartphones. Met een maximale verversingsgraad van 120Hz zijn de beeldspecificaties te vergelijken met die van de Galaxy Z Fold 3.

oppo find n paars
Image Credit: OPPO

FlexForm Mode

Om het vouwbare design optimaal te benutten, moeten hardware en software in perfecte harmonie met elkaar leven. Zo kan je de smartphone in een hoek van 50° tot 120° neerzetten bij een tafel, wat een hulp kan zijn bij het maken van video’s en videobellen. Daarnaast moest OPPO ook haar eigen ColorOS 12-ecosysteem aanpassen om op een vouwbare smartphone te renderen. Om multitasken in de tabletmodus intuïtiever te doen aanvoelen introduceert Find N nieuwe handgebaren. Door twee vingers naar beneden te slepen kan je zeer eenvoudig twee applicaties in een split-screen gebruiken. Met vier vingers een knijpende beweging maken verandert je actief venster in een zwevend scherm.

De software is ook zo gebouwd om het switchen tussen de twee displays vlot te doen verlopen. Bij het openvouwen van de telefoon wordt de inhoud van het buitenste display naadloos overgezet naar je hoofddisplay en vice versa. Het hoofddisplay opent zich automatisch in landschapsmodus als je de telefoon openklapt.

Camera’s

De kwaliteit van de camera’s durfde nog wel eens een struikelblok te zijn bij foldables, ook bij de Z Fold 3 zitten die niet op hetzelfde niveau als bij de S22. Op papier klinken de cameraspecs van de OPPO Find N als volgt: een 50MP hoofdlens met Sony IMX 766 sensor, 16MP ultrabreedhoeklens en 13MP telefotolens. Beide displays hebben een frontcamera, maar die hoef je eigenlijk niet te gebruiken. OPPO Find N toont een preview van de foto op de rug van de smartphone als je de camera-app opent. Met een handgebaar kan je zo een selfie nemen met de hoofdcamera.

Komt Find N naar België?

Dat is voorlopig nog niet zeker. De OPPO Find N verschijnt vandaag exclusief in China. Over verdere lanceringsplannen maakte OPPO vandaag nog geen informatie bekend. We houden je uiteraard op de hoogte wanneer we een lanceringsdatum voor Europa kennen.

De aankondiging van de Find N was het hoogtepunt van de OPPO Inno Day 2021. Gisteren kondigde het technologiebedrijf ook al een aR-bril en een binnenshuis ontwikkelde NPU voor de Find X4-reeks aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business