Nieuws

AMD, MSI en OnePlus passen voor CES 2022

AMD Ryzen
Na een reeks eerdere annuleringen zullen ook AMD, MSI en smartphonefabrikant OnePlus niet meer fysiek aanwezig zijn op CES 2022.

Hiermee komt de fysieke bijkomst van CES 2022 steeds meer in het gedrang. Het nieuws van de annuleringen is afkomstig van techsite Engadget. CES 2022, dat dit jaar plaatsvindt tussen 5 en 8 januari, wilt deze editie opnieuw een fysieke beurs organiseren. In 2021 vond deze volledig digitaal plaats. Het ziet echter elke dag het aantal aanwezige bedrijven slinken. De vernoemde bedrijven geven echter wel aan een digitale presentatie te zullen brengen voor CES 2022.

De oorzaak voor de stortvloed aan annuleringen is de bezorgdheid rond het stijgend aantal besmettingen met de Omikron-variant. Veel bedrijven zijn van mening dat ze op een grote bijeenkomst zowel hun medewerkers als de bezoekers onvoldoende zullen kunnen beschermen van het virus. Consumer Electronics Show, de organisatie achter CES 2022, blijft vasthouden aan hun argument dat ze de beurs in Las Vegas met voldoende veiligheid kunnen laten verlopen.

Eerder gaven enkele andere techreuzen reeds het voorbeeld door hun aanwezigheid in te trekken, waaronder Microsoft, Google, Intel, Twitter, Meta, Nvidia en Amazon. Het ziet ernaar uit dat nog andere bedrijven in hun voetstappen zullen volgen. Of CES met de afwezigheid van alle grote bedrijven de fysieke bijeenkomst nog door zal laten gaan, is momenteel onduidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business