Techreus Sony herhaalde op CES 2022 zijn interesse om in de markt van elektrische voertuigen te stappen met een prototype van een nieuw Vision-S-model.

Advertentie

Dat het Japanse Sony zich ook bezig wil houden met de ontwikkeling en productie van elektrische voertuigen is al even geen geheim meer. Twee jaar geleden onthulde het bedrijf op CES 2020 voor het eerst de Sony Vision-S, zijn eerste prototype van een eigen elektrische wagen. Het bedrijf lijkt niet te willen vertragen, integendeel. Gisteren sprak Sony op CES 2022 nogmaals zijn interesse uit rond elektrische wagens met de komst van Sony Mobility. Daarnaast stelde het ook een prototype van een Vision-S SUV tentoon.

Bij het begin van de presentatie haalde Sony nogmaals het Vision-S-model boven dat we nog van CES 2020 kennen. Daarnaast bracht het ook een nieuw model op het podium, de Vision-S 02. Dit is de SUV-versie van de elektrische wagen met een aangepaste vorm. Volgens Sony worden de voertuigen ontwikkeld met drie grote kernideeën in het achterhoofd: veiligheid, flexibiliteit en entertainment. De voertuigen komen naar verluidt met Sony CMOS-sensoren, 5G-capaciteit, 360 graden reality audio en Bravia Core, de streamingdienst van Sony.

Mobiliteit

Om zijn stappen in de EV-markt kracht bij te zetten kondigde het bedrijf de komst van Sony Mobility Inc. aan. Deze dochteronderneming verschijnt in de lente van 2022 en zal zich uitsluitend bezighouden met de mobiliteitstak van het Japanse concern. Kenichiro Yoshida, de CEO van Sony, gaf aan dat het bedrijf kijkt naar de optie om ooit een eigen elektrische voertuig uit te brengen. Of het bedrijf hier ooit in zal slagen, alle prototypes ten spijt, wordt afwachten. De kans bestaat immers dat het tech zal ontwikkelen die later door andere autofabrikanten wordt overgekocht en geïmplementeerd in hun eigen voertuigen.

Eerder zagen we al berichten opduiken over testen die Sony zou uitvoeren met zijn Vision-S-prototype. Zo meldde de fabrikant in 2020 dat ze de wagen op de openbare weg gingen testen. Een half jaar later toonde het bedrijf ook op CES 2021 al beelden van de Vision-S. Hierin was de elektrische wagen te zien terwijl hij langs de bergen in Oostenrijk bolt. De ontwikkeling van een elektrische wagen is niet vanzelfsprekend, dus is nog vrij onduidelijk of we ooit zelf in eentje kunnen zitten. Hoe dan ook is het interessant om te zien hoe de markt evolueert. Zeker als ook complete nieuwkomers de kans krijgen om mee te dingen naar een deel van de EV-taart.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here