oppo hasselblad find x5
Image Credit: OPPO

Na OnePlus strikt nu ook OPPO de Zweedse camerafabrikant Hasselblad om de camera’s van de flagship Find X5 nog beter te maken.

Beide bedrijven kondigen meteen een strategisch partnership voor drie jaar aan. De Zweedse fotografiespecialist zal OPPO bijstaan in het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve cameratechnologieën. In een eerste fase wil OPPO de expertise van Hasselblad gebruiken om softwarematig de kleurkalibratie van haar eigen camera’s op te krikken. De eerste vruchten van de samenwerking zouden we al moeten zien in de aankomende Find X5-vlaggenschipreeks die OPPO zeer spoedig zal aankondigen.

Vriend aan huis

Het moge zeker geen toeval zijn dat OPPO Hasselblad als R&D-partner heeft uitgekozen. Sinds maart 2021 ondersteunt de fotocamerafabrikant ook al OnePlus, dat net als OPPO deel uitmaakt van het Chinese smartphoneconsortium BBK Elektronics. Hoewel de zustermerken in principe hun eigen weg bewandelen zien we OPPO en OnePlus stilaan toch meer naar elkaar toegroeien. Zo draaien OnePlus-smartphones sinds Android 12 ook op de ColorOS-schil van OPPO. Een evolutie die door de OnePlus-community op gemengde gevoelens wordt onthaald.

Met de OnePlus 9 stapte OnePlus hun nieuwe cameratijdperk al bijna een jaar geleden in. Toen wij het toestel vorig jaar reviewden, waren we aangenaam verrast door de veel levendige kleuren en zagen we een onmiddellijk verschil in de kwaliteit van de foto’s in vergelijking met onze eerdere ervaringen met OnePlus-smartphones.

Lancering OPPO Find X5

De aangekondigde samenwerking met Hasselblad doet ons dus alvast uitkijken naar de OPPO Find X5. In combinatie met de eerder aangekondigde MariSilicon X NPU-chip moet de camera-setup van de Find X5 die van concurrenten zoals de iPhone 13 Pro Max en Samsung Galaxy S22 Ultra de loef afsteken. Die zal naar alle waarschijnlijkheid nog voor het einde van februari officieel worden aangekondigd, vlak voor of tijdens MWC 2022. Je leest dan alles over de OPPO Find X5 op TechPulse.