Nieuws

Gerucht: Google Pixel Watch krijgt Apple Watch prijzen

Google Pixel Watch
Google mikt met de Pixel Watch op het high-end segment en durft volgens 9to5Google ook premium-prijzen te vragen. De Wear OS-smartwatch zou minimaal 350 dollar kosten.

Googles jaarlijkse Made by Google lanceringsevenement laat nog enkele weken op zich wachten. De details over de aanstaande Pixel Watch blijven ondertussen vloeien. 9to5Google meldt vandaag alvast de prijzen van de Pixel Watch-smartwatch. Volgens de website moet de smartwatch 350 dollar kosten voor de basisconfiguratie, omgerekend inclusief belastingen zou de smartwatch op de Europese markt daarmee ruim 420 euro kosten. Voor deze prijs krijg je het model met gps/wifi-ondersteuning en een 40mm behuizing.

Premium Wear OS-smartwatch

Google rekent er daarmee op dat zijn Pixel Watch kan meespelen in het segment van premium Wear OS-smartwatches. Binnen dit segment vinden we onder andere de Galaxy Watch 5 Pro van Samsung, dat horloge kost in België of Nederland tegen de 470 euro. Veel andere Wear OS horloge vinden we echter in het lagere segment rond de 300 euro, zoals de Galaxy Watch 5 (329 euro) en TicWatch Pro 3 van Mobvoi (299 euro). Een concurrent die Google uiteraard in gedachten houdt is Apple dat zich met de Watch Series 7 in dezelfde klasse als de Pixel Watch begeeft, met een vanaf-prijs van 429 euro.

Of Google echter voldoende kan bieden om de prijs te verantwoorden, is maar de vraag. Zo heeft de zoekgigant ervoor gekozen de vier jaar oude Exynos 9611 chipset te gebruiken in de smartwatch. Er zijn verder nog weinig details over de smartwatch naar buiten gekomen. Naar verwachting krijgt de smartwatch de nodige gezondheidssensoren om bijvoorbeeld je hartslag te meten en heeft Fitbit – nu het officieel onderdeel is van Google – zijn gezondheidssausje over de software gegoten.

Lancering Google Pixel Watch

Bekend is verder dat de smartwatch naast een wifi/gps-variant er ook komt in een versie met LTE-ondersteuning. Dit model moet 400 dollar kosten voor de 40mm variant, omgerekend zo’n 484 euro inclusief belastingen.

Beide modellen van de Pixel Watch komen volgens eerdere geruchten beschikbaar in het zwart, zilver en goud met respectievelijk zwarte, witte en bruine bandjes. Op het LTE-model wisselt Google bij het zilveren model het witte bandje wel uit voor een donkergrijs bandje.

Vooralsnog gaat het om geruchten. Op 6 oktober houdt Google pas zijn Made by Google-evenement waar het de producten introduceert. Verwacht wordt dat Google tijdens dit event ook de Pixel 7 (Pro), Chromecast HD en de recent uitgelekte Google Nest Wifi Pro lanceert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business