Nieuws

The Banshees of Inisherin verschijnt zondag op Disney Plus

The Banshees of Inisherin
Zondag is het zover: de potentiële Oscarwinnaar The Banshees of Inisherin verschijnt op Disney Plus. Toeval? Zeker niet. In de daaropvolgende nacht worden namelijk de Oscars uitgereikt.

The Banshees of Inisherin verscheen op 26 januari in de bioscoop. Minder dan twee maanden later is de film al op de streamingsdienst te vinden. Noem het gerust een record. Het duurt meestal wel tot 7 maanden voordat een film op Disney Plus verschijnt. Zondag 12 maart is het dus zover, dan vind je de mogelijke Oscarwinnaar op Disney’s streamingsplatform.

Mocht de film in de nacht van zondag op maandag in de prijzen vallen dan is dat alvast niet de eerste keer. Tijdens het Filmfestival van Venetië viel de komediefilm namelijk al in de prijzen. Bij de Oscars is de film genomineerd in maar liefst negen categorieën. Het moge duidelijk zijn dat de filmkenners het concept heeft mogen smaken. Verrassend? Nee, dat misschien niet. Het script van de film is namelijk geschreven door de Oscarwinnaar Martin McDonagh. McDonagh verzorgde ook de regie van de film.

Verhaal van The Banshees of Inisherin

Of The Banshees of Inisherin een (of meerdere) Oscars binnensleept staat allesbehalve vast. Er zijn alvast genoeg andere gegadigden als Elvis, Top Gun: Maverik en Avatar: The Way of Water. Wat de film van McDonagh uniek maakt is de oneindige kracht van Pádraic om de vriendschap met Colm te herstellen. Zelfs als Colm een van de vingers van Pádraic afsnijdt, wordt die strijd voortgezet.

Het verhaal van de film speelt zich af op een eiland voor de westkust van Ierland. Colm en Pádraic vormen het hoofdkoppel in de film, maar ook de zus van Pádraic (Siobhan) voegt de nodigde drama toe aan de film. Lukt het Pádraic om de relatie met zijn goede vriend te herstellen, of leidt die tocht juist tot de complete ondergang van de band (of erger)?

Fans van de nodige drama mogen The Banshees of Inisherin eigenlijk niet missen. Heb je de film niet gezien in de bioscoop, waag dan zeker vanaf zondag 12 maart de kans om het verhaal te ontdekken. Volg ook zeker de Oscaruitreiking om nog wat inspiratie op te doen voor films die je zeker niet mag missen.

Ierse drama op Disney Plus

Vanaf 12 maart is de film exclusief op Disney Plus te zien (en los aan te schaffen via platformen als Apple TV). Nog geen lid van de streamingsdienst? Je kan al beginnen kijken voor €8,99 per maand. Indien je meteen een jaarlijks abonnement neemt betaal je €89,90. Met andere woorden: je krijgt twee maanden gratis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business