Nieuws

Wereldwijde release OPPO Find X6 Pro is geannuleerd

OPPO Find X6 Pro header
Het ontwerp van de OPPO Find X6 Pro is wederom opgedoken. Wel is het maar de vraag of de Find X6 Pro ook in Belgische winkels opduikt.

Gewacht wordt op de lancering van OPPO’s vlaggenschip Find X6-reeks. Het Chinese bedrijf bracht de Find X5 en X5 Pro verleden jaar op 14 maart uit. Die datum wordt alvast niet gehaald voor de Find X6: eerst is het wachten op teasers voor de lancering. Toch moeten we niet direct verwachten dat OPPO zijn gehele Find X6-gamma in Europa – of elders buiten China – uitbrengt, meldt Ice Universe dit weekend.

Volgens de geruchtenmaker brengt OPPO de Find X6 Pro enkel in China op de markt. Waarom OPPO de Westerse lancering van het Pro-model heeft geannuleerd, blijft onbekend. Momenteel is ook niet bekend of OPPO een mogelijk basismodel van de Find X6-serie wel in Europa uitbrengt.

OPPO’s interesse in de Europese markt is alvast niet verdampt. Recent bracht het merk namelijk nog de Find N2 Flip op de markt, zijn topklasse vouwbare smartphone. Mogelijk wil OPPO voorkomen dat het te veel concurreert met OnePlus, dat met de OnePlus 11 ook opereert in het high-end segment. Neem dat wel met een korrel zout: OPPO heeft nog geen officiële reden opgegeven. Bovendien is het ook gewoon mogelijk dat de Find X6 Pro alsnog naar Europa komt.

Ontwerp OPPO Find X6 Pro

Hoe de Find X6 Pro eruit komt te zien, mag alvast geen verrassing meer zijn. Ice Universe plaatste bij zijn tweet een scherpe afbeelding van het toestel die de kenmerkende cameramodule bevestigt. Het toestel bevat een drietal camera’s achterop, waarvan de hoofdcamera Sony’s IMX989-sensor betreft met een 1” formaat. Die sensor heeft een 50 MP-resolutie, net als de groothoek- en telefotocamera van de X6 Pro. Op de cameramodule vinden we ook de Hasselblad-branding, een samenwerking die met name inspeelt op kleurafstemming en extra Hasselblad-gimmicks in de camera-app.

OPPO Find X6 Pro
Find X6 Pro – beeld: Ice Universe/OPPO

De achterkant van de Find X6 Pro is verder gemaakt van glas. Op de gelekte beelden zien we steeds een groene variant opduiken. Eerder verschenen al wel renders van witte en beige varianten. Of de fabrikant die kleuren ook werkelijk in productie neemt is niet bekend.

‘Helderste display ooit’

Mocht OPPO’s Find X6 Pro naar Europa komen, dan maken we alvast kennis met het helderste OLED-scherm op een smartphone ooit. Volgens een eerder gerucht van Ice Universe haalt het scherm een maximale helderheid van 2.400 nits. Ter vergelijking, een iPhone 14 Pro (Max) blijft steken op 2.000 nits. Xiaomi’s 13 en 13 Pro zijn momenteel de best-presterende Android-toestellen, die halen 1.900 nits bij het kijken van HDR-content.

Op het vlak van specificaties biedt de Find X6 Pro verder een Snapdragon 8 Gen 2-chipset, tot 12 GB werkgeheugen en maximaal 512 GB opslaggeheugen. De batterij heeft een capaciteit van 5.000 mAh en kan worden opgeladen met maximaal 100 watt. Voor het opslag- en werkgeheugen maakt OPPO gebruik van rappe UFS 4.0 en LPDDR5X-chips.

Wanneer OPPO het toestel uitbrengt blijft een raadsel. Ook is momenteel niet bekend hoeveel het toestel moet gaan kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business