Nieuws

Prijs Motorola Edge 40 Pro lekt uit

Motorola X40
Verwacht wordt dat Motorola op korte termijn de Edge 40 Pro uitbrengt. Geruchten stellen nu dat de Edge 40 Pro tot 100 euro duurder wordt dan zijn voorganger.

Eigenlijk is de Motorola Edge 40 Pro al gelanceerd. Motorola lanceerde in China namelijk de X40, die vermoedelijk als blauwdruk dient voor de Europese Edge 40 Pro. Het ontwerp en de specificaties van de telefoon zijn daarmee al grotendeels gekend. Geruchtenmaker SnoopyTech deelt ditmaal alsnog vermeende prijzen van het toestel.

Volgens de berichtgeving kost het model met 256 GB opslag- en 12 GB werkgeheugen 899 euro. Of er ook een goedkoper model beschikbaar wordt gesteld, blijft ongeweten. Motorola biedt de X40 in China ook aan met 128 GB opslag- en 8 GB werkgeheugen, en zelfs 512 GB opslag bij de variant met 12 GB RAM. Eerder onthulde het merk de Edge 30 Ultra in Europa ook in één configuratie, terwijl de telefoon in China wel in meerdere varianten verkrijgbaar was – mogelijk hanteert Motorola ditmaal diezelfde strategie.

Europese Moto X40

De geruchtenmaker bevestigt in zijn tweet ook de specificaties van het toestel. Onderhuids vind je, net als op de Chinese X40, een Snapdragon 8 Gen 2-chipset, 12 GB RAM, 256 GB opslag en de 4.600 mAh-batterij die 125 watt snelladen ondersteunt.

Het 6,67-inch AMOLED-paneel van de Edge 40 Pro krijgt verder een Full HD+-resolutie en een 165Hz beeldverversing. Volgens de renders die bij de tweet zijn gevoegd, is het scherm aan weerszijde licht gebogen. Bovenaan het scherm vinden we ook nog de hole-punch notch, met daarin de selfiecamera die 60 MP sterk is.

Motorola Edge 40 Pro renders

Achterop vind je nog de primaire cameramodule met drie sensoren. De primaire camera van de X40 en zodoende ook de Edge 40 Pro betreft een 50 MP-sensor. Voor de groothoekcamera is ‘eveneens’ een 50 MP-exemplaar voorzien, terwijl de telefotocamera aan 12 MP foto’s kan schieten met twee-maal optische zoom.

Meerdere kleuropties

Verwacht wordt dat Motorola de Edge 40 Pro uitbrengt in twee kleuropties: blauw en zwart. Beide varianten krijgen een metalen frame en glazen (Gorilla Glass) achterzijde.

Wanneer Motorola de nieuwe Edge-toestellen uitbrengt is nog niet bekend. Wel wordt duidelijk dat de Edge 40 Pro dus 100 euro duurder is dan zijn voorganger, de Edge 30 Pro, die nog voor 799 euro verkrijgbaar was. Frappant is dat het toestel daarmee gelijk gepositioneerd wordt aan de Edge 30 Ultra, die verleden jaar voor 899 euro werd uitgebracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business