Internetsnelheden Telenet One stijgen op 24 april

Telenet
© Telenet
Telenet One-klanten zien de maximale snelheid van hun vaste verbinding vanaf 24 april verhoogd worden tot maximaal 250 Mbps.

Telenet bracht klanten met een One-abonnement inmiddels per e-mail op de hoogte van de nieuwe snelheden. Specifiek gaat het om de snelheden van de ‘One’ en ‘One met tv’-abonnementen. Bij die abonnementen krijg je nu toegang tot datasnelheden van maximaal 150 Mbps (download). Vanaf 24 april adverteert Telenet dus met snelheden tot 250 Mbps. Die snelheden gelden voor zowel oude als nieuwe klanten met het One-abonnement.

Tegelijk verhoogt Telenet ook de uploadsnelheden bij dit abonnement. Momenteel gaat het nog om 15 Mbps, vanaf 24 april stijgt dit tot 20 Mbps. De hogere datasnelheden komen zonder extra kosten voor de klant, die 69,10 euro voor het basispakket zonder televisie betalen. Eens klanten kiezen voor televisie stijgt het maandelijkse tarief naar 90 euro. Het One-abonnement biedt ook de optie om een 1 Gbps-internetaansluiting, met of zonder televisie, af te nemen aan 90 euro (zonder) of 110,90 euro (met) per maand. Voor hen werd geen verhoogde internetsnelheid voorzien.

KLIK en Business Fibernet

De telecomoperator kondigt vandaag ook hogere internetsnelheden aan voor de KLIK en Business Fibernet-abonnementen. Klanten met die abonnementen die momenteel genieten van maximale downloadsnelheden tot 300 Mbps, zien die snelheid op 24 april stijgen naar 500 Mbps. Een hogere uploadsnelheid zit echter niet in het vat.

Uitgelicht artikel Telenet Liberty Global Telenet maakt bod van Liberty Global publiek

Slag om de arm

Telenet houdt wel een slag om de arm bij de maximale datasnelheden. Die snelheid is onder meer afhankelijk van het beschikbare kabelnetwerk (VDSL, fiber of coax), het verkeer op dat netwerk en het kabelnetwerk binnenshuis. Voor VDSL-klanten geldt daarbij dat ze de maximale snelheid enkel kunnen halen als ze dicht bij de wijkkast voor het bedrade netwerk wonen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business