Europrijzen ASUS ROG Ally liggen op straat

ASUS ROG Ally
ASUS lanceert op 11 mei een aanval op Valve's Steam Deck-gamingconsole. Over de specificaties van de console was al het een en ander bekend: ditmaal lekt ook de prijs uit.

ASUS ROG (Republic of Gamers) bracht eind april op eigen houtje een reeks specificaties van de ROG Ally naar buiten. Zo krijgt de gaminghandheld die op Windows 11 draait een AMD Ryzen Z1 onder de motorkap – een processor die specifiek voor handhelds werd ontwikkeld. Ook is geweten dat de Ally een verversingssnelheid van 120 Hz biedt en het scherm een piekhelderheid van 500 nits aantikt. De console komt ten slotte met 90 dagen gratis Game Pass Ultimate.

Europrijzen ASUS ROG Ally

Specificaties die niet misstaan voor een high-end gaminghandheld. Dat blijkt nu ook uit de prijs die de Taiwanese gamingfabrikant voor de ROG Ally wil rekenen. Volgens WinFuture moet de ROG Ally namelijk 799 euro kosten. Daarvoor krijg je het model met de krachtigere processor, de Z1 Extreme en 512 GB opslaggeheugen.

Daarmee is ASUS’ gamingconsole in de EU flink duurder dan overzees. Amerikaanse klanten betalen volgens eerdere geruchten 699 dollar voor hetzelfde model. Europrijzen voor het basismodel van de handheld zijn voorlopig niet bekend. In de VS kost het basismodel met de reguliere Ryzen Z1 en 256 GB opslaggeheugen 599 dollar. WinFuture zegt dat de Europese prijzen later bekend worden ‘omdat het goedkopere model hier pas later in de winkels ligt’. In eerste instantie brengt ASUS enkel de 512 GB-variant uit.

Prijsverschil met Steam Deck

Het prijsverschil met de duurste Steam Deck met 512 GB opslag komt daarmee uit op 120 euro. De Ally dicht dat prijsverschil vermoedelijk met hogere prestatieniveaus en de mogelijkheid om vrijwel alle games te kunnen draaien. In tegenstelling tot de Steam Deck draait de Ally immers Windows 11, waardoor je onder meer toegang krijgt tot alle games bij Steam en Epic Games.

Volgende week donderdag, op 11 mei, maakt ROG definitief zijn plannen voor de Ally bekend. Dan zal ook geweten zijn wanneer de handheld kan worden aangeschaft. WinFuture stelt intussen dat dit al vanaf medio juni het geval zou zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business