Batterijproblemen van Pixel-telefoons zijn opgelost

Google Pixel 6
© Unsplash/Amjith S
Eigenaren van Pixel-smartphones kunnen weer met gerust hart ademhalen: Google heeft de batterijproblemen opgelost.

Eigenaren van Pixel 6 en Pixel 7-toestellen kampte sinds vorige week met batterijproblemen. Hun toestellen zouden oververhit raken en te snel batterijlading verliezen. Over een exacte oorzaak was tot op heden niets bekend. Gespeculeerd werd dat een beveiligingsupdate mogelijk aan de basis van het probleem zou liggen. Omstreeks de genoemde datum ontvingen de Pixel-smartphones namelijk de beveiligingspatches van mei uitgerold. Ook werd gedacht aan problemen met de Google-app.

Uitgelicht artikel Google Pixel 7a Google Pixel 7a officieel: goedkoper dan verwacht

Dat laatste lijkt nu de grondslag te zijn voor de snelle ontlading van Pixel-batterijen. “Een recente wijziging in de backend van de Google-app heeft er onbedoeld toe geleid dat de batterij van een subset van Android-apparaten sneller leegraakt”, meldt een woordvoerder van Google tegen Mashable. Het probleem werd intussen opgelost met een tussentijdse update. Actie vanuit de gebruiker is niet nodig.

Optimaliseer je batterijgebruik

Blijft de batterij sneller leeglopen dan gewoon? Bekijk dan zeker eens de batterij-instellingen van je Pixel-telefoon. Die vind je in het instellingen-menu onder Batterij -> Aangepaste voorkeuren. In dat menu zorg je er best voor dat de instelling ‘Aangepast batterijgebruik’ is ingeschakeld. Die instelling zorgt ervoor dat Android het achtergrondgebruik van apps beperkt en aanpast op de gebruikstijden van je smartphone.

Batterij-instellingen Pixel-telefoon
© TechPulse

Onder ‘Batterijgebruik’ in het Batterij-tabblad vind je ook het batterijgebruik van specifieke apps. Via dat tabblad kan je ook zelfstandig het achtergrondgebruik van apps beperken. Vergeet verder niet te kijken naar locatie-verzoeken van apps. Juist zulke continue aanvragen vreten stroom. Schakel dit uit bij apps die je locatie eigenlijk niet steeds nodig hebben.

Controleer op systeemupdates

Ook kun je zeker eens controleren op software-updates. Oude software bevat soms bugs die zorgen voor een hoger batterijverbruik. Zorg er dus voor dat je Pixel-telefoon meteen de laatste beveiligingspatches bevat. Je controleert daarop via Instellingen -> Systeem -> Systeemupdate. Vervolgens duurt het enkele minuten tot uren vooraleer de update is geïnstalleerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business