Nieuws

Galaxy Watch geeft binnenkort melding bij hartritmestoornis

hartritmestoornis
© iStock / Nastasic
De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft meldingen voor hartritmestoornissen in Samsung-smartwatches goedgekeurd.

Smartwatches bevatten tal van gezondheidsfuncties, de ene al betrouwbaarder dan de andere. Samsung deelt nu mee dat het goedkeuring heeft gekregen van de Amerikaanse FDA om bij hartritmestoornissen gebruikers te gaan waarschuwen. Gebruikers kunnen door hun smartwatch gewaarschuwd worden als er een afwijkend ritme gedetecteerd wordt. De smartwatch geeft meteen mee dat je best een afspraak met je dokter maakt om het erover te hebben.

Met de metingen wil Samsung vooral ‘atriumfibrilleren’ of AFib opsporen. Dat is een type hartritmestoornis dat algemeen beschouwd wordt als een waarschuwingssignaal voor ernstige cardiovasculaire problemen die het risico op een beroerte, hartfalen en andere cardiovasculaire complicaties kunnen verhogen. Met andere woorden: AFib is niet goed voor je hart of je gezondheid. Andere types van hartritmestoornissen worden wel niet opgespoord.

Zo zullen de IHRN-meldingen er uitzien. © Samsung

De nieuwe monitoringtool zal te vinden zijn in de Samsung Health Monitor-app. Daar heeft het Koreaanse merk nog twee tools zitten om je hart te monitoren: een ECG-opname en een ‘HR Alert-functionaliteit’. Die laatste stuurt meldingen bij extreem hoge of lage hartslagritmes. Met Irregular Hearth Rhythm Notificaton of IHRN introduceert Samsung dus een derde venster om je gezondheid te monitoren met behulp van een Samsung Galaxy Watch.

Wie IHRN wil instellen zal daarvoor wel nog even moeten wachten op One UI 5 Watch. Met de nieuwe grafische omgeving wordt de nieuwe functie meteen uitgerold. Net zoals One UI 5 Watch zal de functie dan ook enkel beschikbaar zijn op de Galaxy Watch4 en latere modellen.

Uitgelicht artikel watchos 10 Quartz wordt nieuwe AI-gezondheidscoach voor Apple Watch
fitnessGalaxy watchgezondheidsamsungsmartwatchWear OSwearables

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen