Nieuws

Carl Pei lost details en lanceringsdatum Phone (2)

nothing carl pei
© Nothing
Carl Pei, oprichter van het merk Nothing, schoof aan bij Forbes voor een interview. Daar had hij een en ander te zeggen over de Phone (2).

Carl Pei, ooit mede-oprichter van OnePlus en nu oprichter van Nothing, vertelde in een interview aan Forbes over de uitdagingen die het merk met zijn volgende toestel aangaat. Nothing bracht eerder de transparante Phone (1) uit en verkocht daarvan bijna 750.000 stuks – ongeveer half zo veel als de allereerste iPhone.

De bedoeling is natuurlijk om dat cijfer met de Phone (2) wat op te hogen. Daarvoor kijkt het Britse merk vooral naar iPhone-gebruikers. Vooral in de V.S. staat Apple zeer sterk en wordt het merk eigenlijk amper uitgedaagd door Android-toestellen, aldus de topman. Op die leemte speelt Nothing al een tijdje in: heel wat kopers van de Phone (1) hadden namelijk eerst een iPhone in hun broekzak zitten. Door de telefoons ook aantrekkelijk te maken voor een iPhone-publiek wist Nothing al heel wat mensen richting het Android-besturingssysteem te leiden. Volgens de CEO ziet het merk drie tot vier keer zoveel overstappers passeren dan andere merken.

Tijdens het interview deelde Pei ook een aantal details over de volgende telefoon van zijn merk. Dat het transparante design, waarmee Nothing zo in de kijker loopt, blijft, is ondertussen een zekerheid. Maar behalve over het uiterlijk van de smartphone, had Pei het ook over wat er binnenin zit.

Onderdelen Phone (2)

Voor de processor zal dat een Snapdragon 8+ Gen 1 zijn. Opmerkelijk genoeg laat Nothing de snellere Snapdragon 8+ Gen 2 links liggen: de topman haalt aan dat de Gen 1 zijn prestaties inmiddels bewezen heeft en in een goede ervaring moet resulteren die een pak beter is dan bij de Phone (1). De stabiliteit van de iets oudere chip en het gebruiksgemak dat daarbij hoort vindt de topman belangrijker dan de allersnelste onderdelen te hebben.

Uitgelicht artikel Nothing Phone (2) Nothing Phone (2) duikt op in eerste teaserbeeld

Nieuw is de informatie de we krijgen over de batterij. Die zal een capaciteit van 4700mAh krijgen. Dat is heel wat meer dan de Phone (1), al zal nog moeten blijken hoe lang de Phone (2) met zo’n lading voort kan. De nieuwe Snapdragon-chip zou in ieder geval flink efficiënt moeten zijn, wat in een goede batterijduur zou moeten resulteren.

Lanceringsdatum

Last but not least maakt Pei bekend dat de telefoon in juli gelanceerd zal worden. Het toestel krijgt meteen een wereldwijde release en zal voor alle markten tegelijk beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business