Nothing Phone (2) duikt op in eerste teaserbeeld

Nothing Phone (2)
Nothing lanceert de Phone (2) deze zomer, dat maakte de Britse technologiefabrikant woensdag bekend. Ook deelde Nothing een teaser van zijn tweede smartphone.

Nothing’s eerste smartphone, de Phone (1), stond vooral in het teken van zijn transparante ontwerp. Het lijkt erop dat dit kenmerkende design terugkeert op de Nothing Phone (2). Op een teaser van de Britse fabrikant zien we vermoedelijk een deel van de ‘transparante’ achterkant. Wat meteen opvalt is de rode LED én de fysieke schakelaar.

Eerder vonden we een soortgelijk lampje al op de Phone (1). Die LED wordt ingeschakeld tijdens het filmen met de smartphone. Of de werking van de LED op de Phone (2) gelijk is aan zijn voorganger is nog wel ongeweten. Momenteel is ook niet bekend waar de fysieke schakelaar voor dient. In essentie lijkt het op de mute-schakelaar van een iPhone, maar dan achter op een telefoon. Mogelijks kunnen gebruikers daarmee de camera-hardware met een fysieke switch uitschakelen. Dat is echter een speculatie – de exacte invulling blijft voorlopig koffiedik kijken.

‘Premium smartphone’

Dat geldt intussen ook voor de hardware van Nothing’s tweede ‘Phone’. Eerder kondigde het bedrijf aan gebruik te maken van Qualcomms Snapdragon 8-serie chipsets. Of het een recente 8 Gen 1 of 2-serie chipset betreft, of wellicht de oudere Snapdragon 870, werd niet benoemd. Desalniettemin zal het toestel plaatsnemen in een hogere prestatieklasse dan zijn voorganger die een Snapdragon 778-chipset benutte.

Uitgelicht artikel Nothing Phone (2) Nothing onthult eerste details van de Phone (2)

Niet alleen de processor krijgt een boost, bleek eerder dit jaar. Volgens MySmartPrice wil Nothing de Phone (2) standaard 12 GB RAM en 256 GB opslaggeheugen meegeven. Dit sluit ook aan bij eerdere uitspraken van Nothing-ceo Carl Pei. De topman liet namelijk blijken dat de nieuwe smartphone een meer ‘premium ervaring’ moet bieden.

Lancering in de zomer

Lang hoeven we vermoedelijk niet te wachten op de bevestiging van die informatie. Het bedrijf zegt de Phone (2) deze zomer te lanceren. Dit betekent dat de lancering ergens voor september plaats zal moeten vinden. Mogelijk vindt de lancering ongeveer exact één jaar na de introductie van de Phone (1) plaats, die op 12 juli 2022 werd gelanceerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business