Lanceringsmoment OnePlus Nord 3 is bekend

OnePlus Nord
© Unsplash/Vinit Vispute
OnePlus heeft via zijn community de eerste teaser voor de Nord 3 uitgestuurd. Daaruit blijkt ook meteen dat de OnePlus Nord 3 in juli wordt gelanceerd.

OnePlus houdt al jaren juli aan als vast lanceringsmoment voor zijn topklasse Nord-toestellen. Met de Nord 3 lijkt het Chinese merk daar ook niet van af te wijken. Voorafgaand aan de lancering is het merk begonnen met zijn The Lab-communitytesten. Op 28 juni wordt het toestel naar de community-leden verzonden, waarna de reviews op ‘Juli ***’ verschijnen. Een exacte datum wordt echter niet genoemd.

We kunnen ook niet meteen vaste tijdlijnen onttrekken aan voorgaande The Lab-programma’s. Voor het testen van de OnePlus 10T kregen gebruikers bijvoorbeeld enkele dagen de tijd, terwijl dit bij de OnePlus 11 opliep tot bijna één maand. De kans is groot dat de werkelijke termijn eerder in de buurt van enkele dagen dan een volledige maand ligt, gezien eerdere Nord-lanceringsdata.

Uitgelicht artikel Nord 3 Eerste renders OnePlus Nord 3 verschijnen online

OnePlus bevestigt met het The Lab-programma alvast dat ‘The Next Nord’ ook in Europa verschijnt. Vermoedelijk vallen België en Nederland daar ook onder, gezien eerdere Nord-toestellen ook in onze contreien verschenen.

Specificaties

Hoewel de lancering van de Nord 3 nog op zich laat wachten, is het toestel eigenlijk al gelanceerd in China. Vermoed wordt dat OnePlus’ Ace 2V dient als blauwdruk voor de Nord 3. Van het Chinese toestel zijn intussen alle specificaties bekend. Zo beschikt hij over een 6,74-inch AMOLED-scherm met een 120 Hz beeldverversing en een Full HD-resolutie. Onder de motorkap treffen we MediaTek’s Dimensity 9000-chipset aan, gekoppeld met maximaal 16 GB werk- en 256 GB opslaggeheugen. Er is ook een variant met 8 GB RAM en 128 GB opslag.

Voor de stroomvoorziening is verder een 5.000 mAh-batterij aanwezig met 80 watt snelladen. Met die SuperVOOC-laadtechniek zou je de accu in 32 minuten volledig kunnen opladen. Foto’s maak je met een 64 MP-hoofdcamera, 8 MP-groothoekcamera en 2 MP-macrosensor. Voor selfiefans is het toestel ten slotte uitgerust met een 16 MP-selfiecamera.

Bij de lancering in juli levert OnePlus het toestel met ColorOS 13 gebaseerd op Android 13. Hoeveel Android-upgrades je mag verwachten, is vooralsnog ongeweten. Ook is niet bekend hoeveel jaar aan beveiligingspatches het toestel gegarandeerd ontvangt. Die informatie raakt vermoedelijk in juli bekend zodra het toestel wereldwijd geïntroduceerd wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business