Officieel: dit is de Nothing Phone (2)

Nothing Phone (2)
© Unsplash/Zana Latif
Maandag was de Nothing Phone (2) voor het eerst te zien in een video van MKBHD. Het ontwerp van de Phone (2) is vrijwel gelijk aan zijn voorganger, de Phone (1).

Nothing heeft voor de Phone (2) weeral zijn hypestrategie uit de kast gehaald. Het merk begon begin 2023 met het teasen van de smartphone. In de tussentijd verspreidde het enkele details over het scherm en de batterij. OnLeaks voegde daar recent een reeks 3D-renders aan toe die het ontwerp van de telefoon moesten onthullen. Later leek het er nog op dat Nothing-CEO Carl Pei die renders van OnLeaks als ‘nep’ karakteriseerde. Hands-on beelden van YouTuber MKBHD bevestigen nu dat OnLeaks het (grotendeels) bij het juiste eind had.

Glyph-interface met integraties

Er is dus relatief weinig veranderd ten opzichte van de Phone (1), zoals de renders ons eerder lieten zien. Het grootste verschil vinden we nog bij de aangepaste Glyph-interface. De LED-strips achter op de smartphone bestaan voortaan uit meerdere losse strepen. Dit zie je bijvoorbeeld rond de camera’s; waar voorheen één LED-strip te vinden was, zijn het nu twee losse bogen.

Voor de Phone (2) werden ook enkele nieuwe Glyph-integraties voorzien. Zo dienen de LED-lampjes bijvoorbeeld als visuele indicatie voor het ingestelde volumeniveau. Ook geven de lampjes de status aan van je Uber-taxi, ingestelde timers en meer. Het is goed mogelijk dat op termijn meer van zulke integraties – ook met externe diensten – worden toegevoegd. Gebruikers kunnen ook zelf de Glyph-interface instellen voor bepaalde gebeurtenissen.

Meer high-end karakter

Op andere vlakken is de Phone (2) vooral meer van hetzelfde, incluis de transparante achterkant. Die achterkant krijgt op de zwarte variant wel een meer grijze tint mee. Ook verplaatste Nothing de rode LED die brandt als de camera’s op de telefoon in gebruik zijn. De LED bevindt zich voortaan in de halve cirkel rechtsboven.

Wat ook direct in het ook springt is dat de Phone (2) forser is dan zijn voorganger. Niet zo verrassend overigens, daar het scherm ook met 0,2-inch is gegroeid naar 6,7-inch. Die groei zet zich ook door bij de batterij, die met 200 mAh in capaciteit toeneemt tot 4.700 mAh.

Details over dat scherm zijn nog wel enigszins vaag. Vaststaat is dat het om een OLED-scherm gaat, vermoedelijk met een Full HD-resolutie en 120 Hz beeldverversing. Van details onder de motorkap is intussen wel meer gekend. Zo voegt Nothing daar Qualcomm’s Snapdragon 8+ Gen 1 aan toe, een upgrade vanaf de Snapdragon 700-serie chipset in de Phone (1).

Uitgelicht artikel Nothing Phone (2) render Prijzen Nothing Phone (2) zijn bekend

Lancering op 11 juli

Cameraspecificaties worden niet gedeeld. Wel weten we nu dat de Nothing Phone (2) definitief twee camera’s achterop bevat, met één selfiecamera aan de voorzijde. Op 11 juli krijgen we vast en zeker alle details van het toestel te zien. Tot die tijd is het goed om te weten dat de smartphone door zijn meer premium karakter wel iets duurder zou worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business