Hands-on beelden Galaxy Z Fold 5 liggen op straat

Samsung Galaxy Z Fold 5 render
© OnLeaks
De Galaxy Z Fold 5 wordt op 26 juli door Samsung onthuld tijdens Galaxy Unpacked. Nog voor het zover is duikt de plooibare telefoon op in hands-on beelden.

Het is Samsung met de Galaxy Z Fold 5 weeral niet gelukt geruchten buiten de deur te houden. Ruim voor de lancering dook het toestel op in renders van OnLeaks. Meer recent verschenen enkele live-afbeeldingen en officiële renders van het toestel. Ditmaal verschijnt de Galaxy Z Fold 5 in vol ornaat op Reddit, waar een Redditor hands-on gaat met Samsungs aanstaande plooibare vlaggenschip.

Duurzaam scharnier

Foto's van het aanstaande vouwbare vlaggenschip tonen ons weinig verrassends. Zoals eerder gelekt blijft het ontwerp grotendeels gelijk ten opzichte van de Galaxy Z Fold 4. Wel wisselt Samsung van scharniertype. Net als OPPO en Motorola kiest Samsung ditmaal voor een ‘waterdruppelscharnier’. Op de hands-on beelden zien we dit ook meteen terug aan hoe vlak het toestel dichtvouwt.

Het metalen frame krijgt verder een licht matte afwerking mee, net als de glazen achterkant. Aan de achterzijde vind je ook de vrijwel onaangeroerde cameramodule. Wel lijken de cameralezen net iets verder uit te steken en verplaatste Samsung de led-flitser naar de rechterzijde van de module. Op de Z Fold 4 zat deze nog in de module verwerkt.

Hoewel de Redditor ook foto's plaatste van het scherm, is het door de slechte kwaliteit lastig daar enige details uit af te leiden. Wel begeeft de selfiecamera zich nog altijd aan de rechterzijde. Of de sensor nog altijd onder het scherm zit – zoals dit bij de Galaxy Z Fold 4 het geval was – kunnen we niet afleiden uit de gelekte beelden.

Focus op verfijning

Aan het ontwerp lijkt alvast weinig te veranderen. Dat geldt volgens geruchten daarnaast ook voor zowel het cover- als het plooibare scherm. Die schermen blijven steken op diagonalen van respectievelijk 6,2- en 7,8-inch. Voor beide panelen maakt Samsung gebruik van zijn eigen AMOLED-schermen, met een 120 Hz beeldverversing.

De grootste verandering ligt, zoals gezegd, bij het waterdruppelscharnier. Daarnaast zag Samsung de kans schoon om de processor te upgraden naar Qualcomm's Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy. Verder zou er meer en vooral sneller geheugen aanwezig zijn. Voor de cameraopstelling achterop voorziet Samsung volgens geruchten in een 50 MP-hoofd-, 12 MP-groothoek- en 12 MP-telefotocamera. Voor selfies maak je gebruik van een 10 MP-sensor in het coverscherm en een 4 MP-sensor onder het vouwbare scherm.

Lancering tijdens Unpacked

Samsungs Z Fold 5 krijgt naar verluidt de beschikking over 12 GB RAM en tot 512 GB opslag. Welke opslagconfiguraties de Koreanen in ons land uitbrengen, is niet bekend. Voor zulke details moeten we vermoedelijk het Galaxy Unpacked-event op 26 juli afwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business