Nieuws

Bing Chat werkt nu ook in mobiele browsers

Bing Chat
© Microsoft
Microsoft heeft maandag officiële Bing Chat-ondersteuning aangekondigd voor browsers van derde partijen. Ook komt de AI-chatbot naar mobiele webbrowsers.

Microsoft meldt de aanstaande vernieuwing in een blogpost waarin het de eerste zes maanden van Bing Chat viert. Die eerste zes maanden verliepen niet altijd soepel. Vlak na de lancering bleek Microsoft niet voorbereid op de snelle influx van het aantal gebruikers. Ook schreef het bedrijf dat zijn AI-chatbot ‘anders werd gebruikt’ dan werd verwacht. Dit leidde in eerste instantie tot ongewenste en verwarde reacties van de chatbot. Daaropvolgend werd het gebruik van de AI-tool kortstondig beperkt.

Groei voor Edge

Die schoonheidsfoutjes mogen voor Microsoft geen naam hebben. Bing Chat bleek sinds de lancering razend populair: de AI-chatbot verwerkte reeds meer dan 1 miljard chats en genereerde meer dan 750 miljoen afbeeldingen. Niet alleen Bing profiteert van die groei. Ook Microsofts Edge-browser is fors uitgedijd. “We hebben negen opeenvolgende kwartalen van groei op Edge gezien, wat betekent dat we beter dan ooit in staat zijn om onze best-in-class AI-ervaringen aan gebruikers op internet te bieden”, meldt de softwaregigant.

Dat Edge wist te profiteren van Bing Chat moge geen verrassing zijn. Om Bing Chat te gebruiken op de desktop, was de Edge-browser tot op heden een vereiste. Wie Bing via Chrome, Firefox of andere webbrowsers bezocht, kreeg de chatbot simpelweg niet te zien. Volgens Microsoft wil het daar wel verandering in brengen – Bing Chat komt nu namelijk ook naar browsers van derde partijen.

‘Bing Chat Lite’

Volgens Microsoft gaat het om zowel desktop als mobiele browsers. Het bedrijf laat vooralsnog in het midden welke browsers toegang krijgen tot de AI-tool. Recent bleek dat dat Chrome-gebruikers plots toegang kregen tot Bing Chat. Dat Chrome vlot toegang krijgt, lijkt dus wel vast te staan. Voor Firefox en andere concurrerende gebruikers is het voorlopig afwachten geblazen.

Uitgelicht artikel ChatGPT Bing “Bing blijft gratis”, zegt Microsoft

Wie Bing Chat niet in Edge gebruikt, moet wel niet de beste gebruikerservaring verwachten. Dat meldt Microsoft in de aankondiging. Functies als langere gesprekken en chatgeschiedenis blijven vooralsnog beperkt tot die browser. Ook werd de AI-chatbot natuurlijk ingebakken in die browser, met een knop rechtsboven om de chatbot direct te activeren.

aiBing Chatbusinessedgegoogle chromeontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen