Nieuws

Lamborghini teaset eerste volledig elektrische supercar

lamborghini
© Lamborghini
Lamborghini gaat zijn allereerste, volledig elektrische supercar onthullen. De fabrikant teaset de nieuwe bolide met een beeld dat enkel het silhouet laat zien.

Enkele maanden geleden stelde Lamborghini nog de Revuelto voor, een plug-inhybride. In mei schreven we al dat het merk plannen had om tussen 2025 en 2030 zijn eerste volledig elektrische sportwagen op de markt te brengen. De Italiaanse supercarfabrikant pakt ons dus in snelheid en komt straks al met de voorstelling van zijn eerste, volledig elektrische auto. Lamborghini plant de onthulling op vrijdag 18 augustus, tijdens de Monterey Car Week, in Californië.

Elektrische Lamborghini

Er is nog niets geweten over de eerste volledig elektrische Lamborghini, buiten dat het een vierde, volledig nieuw model wordt in de line-up van het merk. Het gaat met andere woorden niet om een geëlektrificeerde versie van een bestaande supercar.

Of Lamborghini dan nonsens verkondigde met zijn eerdere communicatie over 2030? Nee, mogelijk zal het effectief zo lang duren voor dat de elektrische bolide op de markt komt. De kans is dus groot dat we nog geen afgewerkt product te zien zullen krijgen, maar eerder een conceptwagen. Net als heel wat andere constructeurs is Lamborghini nog zoekende en mogelijk duurt het nog wel enkele jaren voor de juiste koers uitgestippeld wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business