Nieuws

Microsoft plant Surface-event op 21 september

Surface Laptop Go 2
© Microsoft
Microsoft spreekt in de aankondiging over een ‘speciaal evenement’ dat op 21 september plaatsvindt. Verwacht wordt dat het gaat om een Surface-productevent.

Microsoft houdt meestal in september of oktober zijn Surface-productlanceringen. Vorig jaar bracht het merk onder meer de Surface Laptop 5 op de markt. Ditmaal zou het event in het teken staan van drie producten: de Surface Go 4, Surface Laptop Studio 2 en Surface Laptop Go 3.

Van de Surface Go 4 werd in eerste instantie gedacht dat deze een ARM-chipset zou meekrijgen. Die plannen lijken echter in de ijskast te staan. Microsoft wil de Go 4 naar verluidt leveren met een Intel-processor (x86). Welke processor ingezet wordt is nog wel onduidelijk. Van de Surface Laptop Go 3 is daar inmiddels wel wat meer over gekend. Intels 12e generatie Core-processoren zouden daarin dienstdoen, gekoppeld aan minimaal 8 GB RAM. Het ontwerp blijft verder zo goed als gelijk aan de Laptop Go 2, lekte eerder uit.

Voor de Surface Laptop Studio 2 zouden forse prestatieverbeteringen gepland staan. Microsoft zou de laptop voorzien van de meest recente Intel Core-processoren. Verder staat een ‘krachtigere gpu’ op het plan, en krijgt de laptop een bredere poortselectie. De exacte invulling van die processor, gpu of poorten blijft nog wel onbesproken.

Surface wordt duurder

Verwacht wordt dat Microsoft ook meteen de pleister van de wond trekt en hogere adviesprijzen aankondigt. Volgens geruchten zou de laptop minimaal 699 tot 749 dollar gaan kosten. Ter vergelijk: de Laptop Go 2 kost momenteel 599 dollar in de VS. In Europa betalen we al net iets meer: 669 euro. Vermoedelijk stijgen de Europese prijzen dan ook ver boven de 700 euro uit.

Of dit ook geldt voor andere Surface-producten is nog onzeker. Wat wel zeker is, is dat Microsoft moet bijkomen van een forse daling in de verkoop van Surface-producten. Jaar-op-jaar daalden de verkopen in het eerste kwartaal met 30 procent.

Nieuwe Windows-functies

Vermoedelijk staat het evenement ook in het teken van nieuwe Windows-functies. Zo zou Microsoft in september eveneens de Windows 11 23H2-update beginnen uitrollen. Mogelijk gaat die uitrol pas na het evenement van start.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business