Nieuws

Goedkoper Disney+-abonnement toch niet voor Nederland of België

Disney + Plus Reclame
© iStock / David Peperkamp
Disney+ brengt uiteindelijk toch geen goedkoper reclameabonnement uit in België en Nederland, zegt het bedrijf.

Begin augustus maakte Disney bekend dat het zijn reclameabonnement naar Europa zou uitrollen. Momenteel kunnen Amerikaanse gebruikers al intekenen op een goedkoper Disney+-abonnement waarin ze ook reclame te zien krijgen. In de Benelux komt er voorlopig niets van in huis.

Aanvankelijk deelde de streaminggigant nog mee dat het advertentieabonnement ook in België en Nederland van toepassing zou worden. Gebruikers zouden dan voor de prijs van 5,99 euro per maand een abonnement kunnen afsluiten. Disney deelt nu mee dat het reclameabonnement dan toch niet naar de Nederlanden komt.

Aanvankelijk was niet meteen duidelijk hoe de uitrol van het goedkopere abonnement zou verlopen. Het abonnement zou zowel in België als in Nederland 5,99 euro gekost moeten hebben. Voor het reguliere abonnement verschillen de prijzen echter tussen Nederland en België: in het noorden betaal je 9,99 euro voor een maandje Disney+, wat zuidelijker betaal je per maand een euro minder, aan 8,99 euro per maand. Met andere woorden: in Nederland zou het reclame-abonnement verhoudingsgewijs meer voordeel opleveren.

Disney ziet nu af van dat plan. Wel is het goed mogelijk dat andere EU-landen binnenkort alsnog mogen proeven van het vernieuwde abonnement. Bij de aankondiging deelde het entertainmentbedrijf namelijk mee dat de verandering naar “selecte EU-markten” werd uitgerold. In Nederland en België zullen we echter nog even reclamevrij Disney+ moeten kijken.

Disney+-account delen

Disney+ werkt ook aan een beleid dat het aantal gedeelde accounts moet verminderen. De streamingdienst volgt daarmee het voorbeeld van Netflix, dat eerder al een verbod op accountdelen uitvaardigde.

Hoe zo’n verbod er precies uit zou zien is momenteel niet geweten. Eind dit jaar worden de gebruiksovereenkomsten van alle abonnementen aangepast om zo’n nieuw beleid mogelijk te maken. Pas daarna zou de streamingdienst effectief een verbod uitvaardigen, al is onduidelijk hoe de tijdlijn er op dit moment uitziet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business