Nieuws

Lenovo komt met AR-bril om te gamen

Lenovo Legion Go AR Bril
Beeld via Windows Report
Lenovo komt niet alleen met een handheld gamingtoestel, maar lanceert ook een AR-bril om spellen mee te spelen.

Vorige week bereikte ons het nieuws dat Lenovo werkt aan een handheld gamingtoestel. Het apparaat lijkt sterk beïnvloed door de Nintendo Switch, Valve’s Steam Deck en de ROG Ally van Asus. Daar blijft het echter niet bij: nieuwe informatie zegt dat Lenovo’s Legion Go, zoals de handheld zal heten, compatibel is met een AR-bril. Die AR-bril werd door Lenovo ontwikkeld en werd speciaal ontwikkeld om mee te gamen.

Lenovo’s Legion Go werd dus niet alleen geïnspireerd door de Nintendo Switch en Valve’s Steam Deck, maar ook door VR-headset als de Meta Quest. Voor Lenovo is het niet de eerste keer dat ze zich aan AR wagen, al gebeurde dat voorheen vooral in een zakelijke context. Lenovo heeft bijvoorbeeld de ThinkReality A3 Smart Glasses, die specifiek op zakelijke gebruikers zijn afgestemd. Met de nieuwe AR-bril zou Lenovo de technologie wel eens naar het grote publiek kunnen brengen.

Behalve dat de AR-bril van Lenovo toegespitst wordt op gamen, is er nog niet veel geweten over de headset. Op basis van afbeeldingen die Windows Report kon bemachtigen, lijkt het er wel op dat je geen zware headset op je hoofd zal moeten zetten. De bril lijkt met een usb-kabel verbonden te zijn aan de Legion Go, waar hij vermoedelijk beeld en batterij zal gaan halen. Verder zou de bril een hoge verversingssnelheid bieden – al is de vraag maar in hoeverre de handheld daar gebruik van zal weten maken.

Specifcaties Legion Go

Over de Lenovo Legion Go, het toestel zelf, raakt stilaan meer en meer bekend. Zo zijn er ondertussen gedetailleerde beelden te vinden van de controllers. Die zien eruit als een soort hybride tussen de Nintendo Switch en Steam Deck: ze zijn ergonomisch afgerond, maar je kan ze van de console losklikken zoals bij Nintendo het geval is.

De Legion Go zal daarnaast een 8-inch scherm krijgen, al is niet helemaal duidelijk wat de beeldverhouding precies wordt. Het ziet er wel naar uit alsof de schermranden bij Lenovo flink kleiner zijn dan bij de concurrentie.

Verder is ook geweten dat de Lenovo Legion Go op Windows 11 zal draaien. Al je games die op Windows 11 werken, werken dus ook op de Legion Go. Om dat alles aan te drijven komt de Legion GO met een AMD Phoenix-CPU. Over welke CPU het precies gaat is nog geen zekerheid, al zou het om een CPU met 8 cores, 16 threads en een maximale frequentie van 5,1 GHz gaan.

Beschikbaarheid

De grote vragen zijn natuurlijk: wanneer kan je dit toestel kopen en hoeveel mag dat kosten? Helaas is daarover nog niets geweten, aangezien Lenovo het toestel nog niet officieel lanceerde. Volgens Windows Report zou die lancering echter tijdens IFA (lees: begin september) plaats kunnen vinden.

Daar zullen we bovendien meer duidelijkheid krijgen hoe het precies zit met die AR-bril. Zal deze ook compatibel zijn met je bestaande gaming-pc? En kan je de handheld en de AR-bril samen in een bundel kopen? Op die vragen kan je de komende weken een antwoord verwachten.

Uitgelicht artikel Meta Quest 3 Meta lanceert Quest 3 VR-headset, Quest 2 wordt goedkoper

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business