Nieuws

Sonos Move 2 maakt ruimtelijk stereogeluid draagbaar

Sonos Move 2
© Sonos
Sonos heeft de Move 2 voorgesteld. Zijn nieuwste draagbare speaker bevat ruimtelijk stereogeluid, een primeur voor een draagbare Sonos Speaker.

Met de Sonos Move liet het merk gebruikers voor het eerst een hoogwaardige speaker mee naar buiten nemen. De Era 100 en Era 300 breiden daar een vervolg aan en de Sonos Move 2 kreeg een aantal mooie upgrades. Naast ruimtelijk stereogeluid pakt hij uit met een batterijduur tot 24 uur (dubbel zoveel als de originele Move) en een waterbestendig ontwerp (IP56), ideaal voor tuinfeestjes of aan een zwembad. Ook de regen deert hem niet.

Vervangbare batterij en akoestische upgrades

Het mag een detail lijken, maar we vinden het best opvallend dat de batterij vervangbaar is. Het verlengt de levensduur van het toestel en maakt de speaker meteen een stuk ecologischer. Opladen gebeurt via USB-C. Daarnaast werd de akoestische architectuur herzien. Sonos belooft alvast ruim stereogeluid en heldere zang, dankzij de dubbele tweeters. De woofer zou in staat moeten zijn om ook buiten een dynamische bas te creëren.

Terwijl een Sonos-set-up doorgaans via wifi werkt, kiest de audiospecialist hier voor een combinatie met bluetooth. Zo is het mogelijk om met de Sonos Move 2 via bluetooth met een paar Move-speakers te connecteren die via wifi met elkaar verbonden zijn. Uiteraard zal je de Move 2 ook kunnen groeperen met je huidig Sonos-systeem.

Sonos Move 2: prijs en beschikbaarheid

Verder kreeg de Move 2 dezelfde gebruiksinterface als de recente Era-speakers. Er is dus ook een capacitieve volumeregelaar en ondersteuning voor Sonos Voice Control, Amazon Alexa en Apple AirPlay2. Naast het traditionele zwart en wit is de Sonos Move 2 ook in een frisser kleurtje verkrijgbaar: Olive. De Sonos Move 2 is in België en Nederland te koop vanaf 20 september en kost 499 euro.

Uitgelicht artikel Sonos Era 300 header wit Sonos Era 300 review: ‘onverslaanbaar’ ruimtelijk geluid

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business