Nieuws

Google Play Store krijgt YouTube Shorts-achtige video’s

Google Play Report
© Google
Met video's in de Google Play Store wil Google duidelijk maken wat er allemaal te vinden valt in de appbibliotheek.

Google heeft heel wat platforms in zijn portfolio. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er af en toe wat kruisbestuiving te bespeuren valt. Eerst kwamen er spelletjes naar YouTube, nu komen er filmpjes naar de Google Play Store.

Daarbij gaat het niet om lange video’s, maar over YouTube-achtige Shorts. De bedoeling is vooral dat deze video’s, die Google ‘The Play Report’ doopt, gebruikers wegwijs maakt in de Play Store-bibliotheek. Vandaag biedt het al verschillende overzichten van onder andere nieuwe releases en keuzes van de Play Store-redactie. De nieuwe Play Report moet dat aanbod van overzichten aanvullen.

De Google Play Reports zullen te zien zijn op de homepage van de Google Play Store. Ze verschijnen daar aan de bovenkant van het scherm, zoals YouTube Shorts verschijnen in de browser. Momenteel zijn enkel de introductievideo’s beschikbaar in de Play Store, maar Google maakt zich sterk dat er binnenkort meer afleveringen online komen. Dat zou in de loop van de komende weken gebeuren.

De video’s worden zullen gepresenteerd worden door “experts, gaande van creators tot Googlers”. Hoe dat precies ingevuld zal worden is nog koffiedik kijken. Voor een tipje van de sluier kan je al wel onderstaand promotiefilmpje bekijken. De Google Play Reports zullen in je in een stijl die daarop lijkt wegwijs maken in de Google Play Store.

Uitgelicht artikel Play Store Google optimaliseert Play Store voor tablets en foldables met grote schermen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business