Nieuws

“Bing Chat Enterprise schendt privacy van gebruikers niet”

Bing Chat Enterprise
© Unsplash / Rubaitul Azad
Microsoft heeft nieuwe admintools uitgerold voor Bing Chat Enterprise. Maar de AI wordt niet gevoed met gevoelige bedrijfsinformatie, klinkt het.

Voor de verdere ontwikkeling van de slimme chattool krijgt Bing Chat Enterprise geen toegang tot content binnen organisaties, maakt Microsoft zich sterk. De inhoud van documenten, e-mails, meetings of Teams-berichten binnen de Microsoft 365-omgeving wordt niet verwerkt of aangewend door het slimme leerplatform van Bing Chat Enterprise. De privacyregels blijven zo ongeschonden, zegt de softwaregigant. 

Via Bing Chat Enterprise kunnen bedrijven een beroep doen op generatieve AI, zonder dat er iets uit de interne keuken uitlekt, aldus Microsoft. Via de nieuwe admintools kunnen IT-verantwoordelijken bij bedrijven Bing Chat Enterprise uitrollen naar specifieke gebruikers en niet meer per definitie in één klap naar de hele organisatie. Werknemers die de AI willen raadplegen via het speciale menu in Microsoft Edge of via bing.com maken gebruik van hun login voor het Microsoft Enterprise ID.

Privacyregels omzeild?

Toch valt er een kleine kanttekening te maken. Bij de Enterprise-variant van de slimme chatbot gaat het om zogenaamde ‘niet-geïdentificeerde gegevens’. Daardoor vallen ze buiten de regels voor Europese datasoevereiniteit. Dat houdt in dat de chatregels die je ingeeft wel in de datacenters van Microsoft (buiten Europa) verwerkt mogen worden. Hoewel de Europese dataregels in die zin gerespecteerd worden, geldt het woord van Microsoft dus als enige garantie.

Uitgelicht artikel Bing Chat Bing Chat werkt nu ook in mobiele browsers
BeveiligingBing Chatbusinessprivacy

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen