Nieuws

Honda lanceert kruising tussen elektrische step en reiskoffer

Honda Motocompacto
© Honda
Is het een brommer? Is het een koffer? Nee, dat is het niet. Het is de nieuwe step van Honda die je op luchthavens ziet.

De e-mobilitymarkt wordt door elkaar geschud: fabrikanten gaan failliet en worden verkocht, nieuwe producten maken continu hun intrede en zelfs nieuwe productcategorieën komen af en toe voorbij. Deze keer is het Honda die met een elektrisch brommertje komt, al lijkt het iets meer op een elektrische koffer.

Waar ze nog toegestaan zijn, zijn elektrische steps nog steeds razend populair. Dat moeten ze bij Honda gemerkt hebben. Het bedrijf brengt een tweewieler op de markt die meteen dienst kan doen als reiskoffer: de Honda Motocompacto. Opmerkelijk genoeg is de Japanse fabrikant niet de eerste die met het idee op de proppen komt. Fabrikanten als Airwheel maken al langer geëlektrificeerde reiskoffers die je kan zien rondrijden op luchthavens in het buitenland. Dat Honda nu meedoet, valt op z’n minst opmerkelijk te noemen.

De Honda Motocompacto haalt een topsnelheid van 24 kilometer per uur en een actieradius van 19,3 kilometer. Opmerkelijk is vooral dat je de Motocompacto helemaal kan inklappen: het achterwiel, het zitje en het stuur kan je allemaal laten verdwijnen in de koffer. Veel plek heb je dan wel niet meer om nog spullen in je koffer op te bergen. Opslag heb je dus eigenlijk alleen wanneer je met de koffer aan het rondrijden bent. Het voertuig weegt net geen 19 kilo en heeft een klein display waarop de meest essentiële info te zien is, zoals een snelheidsmeter.

Eerbetoon

De elektrische scooter is ook een hommage aan de Motocompo, een samenvouwbare brommer die Honda tussen 1981 en 1983 in Japan verkocht. De elektrische scooter gaat wel een pak trager dan zijn voorganger, die topsnelheden van 40 kilometer per uur kon halen.

© Honda

Honda zou de Motocompacto, die ze zelf als een elektrische step beschrijven, samen met zijn elektrische SUV’s verkopen, dat zegt het bedrijf bij monde van R&D-VP Jane Nakagawa. De e-scooter wordt in november gelanceerd en zal zo’n 995 dollar kosten – omgerekend komt dat neer op 933 euro. De Motocompacto werd ontwikkeld voor de Amerikaanse markt. Of we op termijn ook rijdende reiskoffers van Honda in onze luchthavens kunnen zien, valt nog af te wachten.

Uitgelicht artikel Beste elektrische steps De 5 beste elektrische steps in 2023

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business