Nieuws

Hardwareteam van Amazon niet enthousiast over aankomende producten

Amazon
© iStock / Daria Nipot
Er scheelt iets bij het hardwareteam van Amazon. Bij Lab126, dat voor Amazon apparaten ontwikkelt zoals de Fire TVs en slimme Alexa-speakers, geven werknemers toe dat ze niet echt enthousiast zijn over wat er op het programma staat.

Amazon maakt heel wat hardware, waarbij het ene product al wat populairder is dan het andere. Zo goed als iedereen heeft al wel van de Kindle-e-readers gehoord, maar het ecommercebedrijf fabriceert ook zelf smartphones. Een product als de Kindle of een Alexa-speaker is doorgaans populair en zorgt ervoor dat Amazon goede zaken blijft doen. Bij Lab126 leeft, volgens een rapport van Reuters, het idee dat toekomstige producten niet zo populair zullen zijn.

Reuters zegt dat het meer dan 15 Lab126-werknemers interviewde. Sommigen daarvan werken nog bij de hardwaredivisie van de techreus, maar sommigen zijn al vertrokken. De conclusies die uit die interviews getrokken kunnen worden zijn niet mals: het enthousiasme is er volledig uit. Dat zou vooral liggen aan het gebrek van iets revolutionair: blijkbaar is de hardware die Amazon momenteel ontwikkelt niet bijster spectaculair. Heel wat van die apparaten zouden gericht zijn op de Alexa-gebruikers van vandaag. Wat we daarvan precies mogen verwachten is nog onduidelijk, al zou het volgens werknemers om een “mengelmoes” van producten gaan.

Ontslagen

Behalve dat er niets spannends op het programma staat, wordt de moraal bij Lab126 door nog iets anders de kop ingedrukt: de vele ontslagen bij Amazon. De techsector wordt over het algemeen geplaagd door een flinke ontslaggolf, al lijkt die ondertussen grotendeels te zijn gaan liggen. Bij Amazon gingen op korte tijd meer dan 27.000 jobs verloren en werden zelfs volledige afdelingen opgedoekt.

Alexa-producten

Van enkele producten weten we al wel meer. Zo zou de ecommercegigant met een projector komen waarmee je “elk oppervlak in een scherm kan veranderen”. Verder zou Amazon een koolstofmonoxidedetector, digitale meetapparatuur en een apparaat dat je energieverbuik monitort in de pijplijn hebben. Al die apparaten zouden gaan samenwerken met Alexa.

Vanavond, om 17 uur, organiseert Amazon een evenement waar het nieuwe hardwareproducten voorstelt. Lang zul je dus niet moeten wachten om te weten te komen wat Amazon nog in petto heeft. Het evenement wordt evenwel niet gelivestreamed – verwacht morgen dus heel wat nieuwtjes over nieuwe Amazon-producten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business