Nieuws

Disney+ begint strijd tegen accountdelen in Canada

Disney+ wachtwoord delen
© Unsplash / Mika Baumeister
Disney volgt het voorbeeld van Netflix: als je een Disney+-account hebt, zal je de inloggegevens daarvan niet zomaar kunnen delen. Enkel mensen binnen je huishouden zouden mogen kijken.

Vanaf 1 november zou Disney strenger worden als het over accountdelen gaat. De verandering wordt eerst in Canada doorgevoerd, maar komt vroeg of laat ook naar andere regio’s. Bij de streamingdienst lijken ze echter niet te veel kwijt te willen over het nieuwe beleid: in een mail aan Canadese gebruikers is de streamer eerder zuinig met de details. Behalve dat het restricties op het delen van je Disney+-account buiten je huishouden plaatst, laat het bedrijf niet weten wat de plannen verder zijn.

Met andere woorden: hoe Disney er precies voor wil gaan zorgen dat je het account niet deelt, dat verklapt de streaminggigant niet. Wel laat de streaminggigant weten wat het onder een ‘huishouden’ verstaat: “Alle apparaten die aan je hoofdwoonplaats gelinkt zijn en die gebruikt worden door de individuen die erin wonen”. Disney paste bovendien, zoals eerder gezegd, ook zijn gebruiksovereenkomst aan om het nieuwe beleid mogelijk te maken. Daar staat voor Canadezen vanaf nu te lezen dat het beedrijf je accountgebruik mag analyseren.

Extra inkomsten voor Disney

Bij de streamingdienst zijn ze al even op zoek naar manieren om meer geld binnen te brengen. Deze zomer maakte het bedrijf al bekend dat het met een reclameabonnement zou komen, om kort daarna dat nieuws weer tegen te spreken: een goedkoper Disney+-abonnement met reclame is voorlopig niet voor België of Nederland.

Dat zal met een verbod op accountdelen wel het geval zijn: wereldwijd zouden er best wat Disney+-kijkers zonder eigen abonnement rondlopen waaraan de streamingdienst geld wil verdienen. Vanaf 1 november kunnen we nagaan hoe dat ongeveer in z’n werk gaat en of Disney, net zoals Netflix, je IP-adres gebruikt om je locatie te bepalen. Of je, net zoals bij Netflix het geval is, ook mensen zal kunnen toevoegen aan je abonnement, dat zegt Disney niet. Ook daarvoor is het wachten tot 1 november, wanneer de eerste Canadezen mogen proeven van het nieuwe beleid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business