Nieuws

Netflix dreigt weer duurder te worden

Netflix logo
© Unsplash / Venti Views
Het lijkt er sterk op dat Netflix zijn prijzen opnieuw gaat verhogen. Dat zou de komende maanden gebeuren, weet The Wall Street Journal, die anonieme bronnen citeert.

Volgens de Amerikaanse zakenkrant is Netflix van plan om zijn prijzen in verschillende markten op te trekken, waaronder de Verenigde Staten en Canada. Of ook Europa meteen aan de beurt komt, is koffiedik kijken. De prijsstijging zou een gevolg zijn van de stakingen die momenteel nog aan de gang zijn in Hollywood. Daardoor lopen nieuwe seizoenen van series heel wat vertraging op.

Reactie op Hollywoodstakingen

De SAG- en AFTRA-vakbonden voor acteurs staken al enkele maanden voor betere loon- en arbeidsvoorwaarden en bescherming tegen artificiële intelligentie. Deze week zijn de Hollywoodstudio’s en streamingplatformen in dialoog gegaan met de acteurs en scenaristen. In de komende weken zou er eindelijk een akkoord uit de bus kunnen komen.

Maar, Netflix lijkt die uitkomst alleszins niet af te wachten en zou naar verluidt al een prijsstijging klaar hebben om zich financieel te wapenen tegen het uitblijven van verse streamingcontent (en het wellicht dalende aantal kijkers). The Wall Street Journal vermeldt niet hoe sterk de prijsstijging zal zijn.

Streamflatie

Momenteel betaal je 8,99 euro voor een Basic-abonnement (Full HD en twee schermen tegelijk) en 17,99 euro voor Premium (4K en tot vier schermen simultaan). Sinds de strijd tegen het accountdelen kan je per ‘gezin’ maximaal één kijkslot toevoegen voor 3,99 euro.

De ‘streamflatie’, waarbij aanbieders hun prijzen regelmatig verhogen om winstgevender te worden, lijkt aan te houden. Eerder werden Disney+ en YouTube Premium al duurder. Amazon Prime liet onlangs weten dat het zijn prijzen voorlopig niet verhoogt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business