Nieuws

Google stuurt 8 miljoen dollar aan steun naar het Midden-Oosten

Google Israël
© iStock / Gelia
Google maakt 8 miljoen dollar vrij om de situatie in het Midden-Oosten lanngs beide zijden te verzachten.

Vorige week liet Google al weten dat het heel wat werknemers in Israël heeft zitten. De zoekmachinegigant maakte al duidelijk dat het zich op meerdere manieren engageerde in de regio. Vandaag komt Google-CEO Sundar Pichai met een update over hoe Google bijspringt in de regio.

In die schriftelijke update haalt de Google-topman aan dat er 8 miljoen dollar wordt vrijgemaakt om getroffenen in de regio te ondersteunen. Dat geld gaat naar zowel Israëlische als Palestijnse zijde. Pichai stipt aan dat Joodse Googlers wereldwijd herinnerd worden aan “een van de ergste momenten in de geschiedenis” en meer te maken krijgen met antisemitische incidenten. Palestijnse, Arabische en andere Googlers die de Islam aanhangen krijgen even goed te maken met islamofobie en vrezen voor de gevolgen van het conflict, aldus Pichai.

Daarom maakt Google in totaal zo’n 8 miljoen dollar vrij om het leed in de regio te verzachten. 3 miljoen daarvan gaat naar lokale hulpverlening, nooddiensten en slachtofferondersteuning. Google.org, de filantropische tak van het zoekbedrijf, maakt ook 3 miljoen dollar over naar hulporganisaties zoals Save the Children, die voedsel, onderdak en psychologische bijstand bieden aan getroffenen in Gaza.

Werknemers zamelden bovendien een miljoen dollar in – een bedrag dat Google.org daarna verdubbelde. Dat bedrag gaat naar Search Ads voor non-profits, zodat hulpbehoevenden de weg naar de juiste dienstverlening kunnen vinden.

Uitgelicht artikel Google Discover Google vecht tegen desinformatie en DDoS-aanvallen in Israël

Verder heeft het zoekmachinebedrijf zijn reizende werknemers naar huis gehaald. De kantoren in Tel Aviv en Haifa blijven wel geopend. Die kantoren kunnen namelijk onderdak bieden aan Googlers die er nood aan hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business