Nieuws

Pixel 8-gebruikers melden slechte batterijduur en connectiviteitsproblemen

pixel 8
© Google
Google Pixel 8-gebruikers lijken last te hebben van batterijen die veel te snel leeglopen en een onbetrouwbare signaalsterkte.

Problemen met de batterijduur en connectiviteit op de Google Pixel 8? Dat klinkt ons bekend in de oren. Net als bij de Pixel 6 melden gebruikers van de Pixel 8 nu ook dat ze problemen ondervinden met de batterijduur van het nieuwe toestel en met onbetrouwbare dataverbindingen.

Is 5G de oorzaak van de Pixel 8-problemen?

Meerdere gebruikers melden problemen met hun nieuwe Pixel 8-toestellen op Reddit, Google’s support-forum en de XDA-forums (via Android Police). Het grootste probleem lijkt de slechte batterijduur te zijn, specifiek bij het gebruiken van mobiele data (5G).

Wanneer deze gebruikers verbonden zijn met 5G, lijkt hun batterij veel sneller leeg te lopen dan wanneer ze gewoon met wifi zijn verbonden. Ook worden de telefoons schijnbaar erg warm wanneer de mobiele data langdurig wordt gebruikt.

Dit probleem zou te maken kunnen hebben met het Exynos 5300-modem dat gebruikt wordt in de Tensor G3-chip. Dit is de chip waar de Pixel 8 en 8 Pro op draaien en het lijkt een flinke energieslurper te zijn. Dit is niet de eerste keer dat een Exynos-modem voor batterij- en connectiviteitsproblemen zorgt in een Pixel-telefoon.

Herhaling van de Pixel 6-problematiek

Gebruikers van de Google Pixel 6 hadden te maken met veel van dezelfde problemen. Ook de Tensor G1-chip in die smartphone maakt gebruik van een Exynos-modem dat nou niet bepaald energiezuinig is. Dat zorgde ervoor dat de batterij van dit toestel heel snel leeg ging bij het gebruik van mobiele data. Het zorgde echter ook nog voor slechte verbindingen en een slechte signaalsterkte.

Op de Pixel 7 werd een nieuw Exynos-modem gebruikt. Dat is hetzelfde Exynos 5300-modem dat nu ook in de Pixel 8-modellen wordt gebruikt. Hoewel er bij de introductie van het nieuwe modem betere prestaties werden beloofd, had ook deze telefoon last van een batterij die snel leeg was bij het gebruik van mobiele data.

Het lijkt er dus op dat de Exynos-modems van Samsung nog steeds niet energie-efficiënt genoeg zijn. De problemen zijn nu immers na drie generaties nog steeds aanwezig. Hopelijk kan Google het stroomverbruik en de connectiviteitsproblemen nog verminderen via een software-update. Als dit echter een probleem blijft, kan je misschien beter voor een Android-telefoon met de Snapdragon 8 Gen 2-chip van Qualcomm kiezen. Die chip is juist erg energie-efficiënt en biedt ook betrouwbare connectiviteitsopties.

Uitgelicht artikel Google Pixel 8 Pro scherm Scherm Google Pixel 8 Pro blijkt uitzonderlijk efficiënt

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business