Nieuws

BlizzCon keert terug: deze games werden aangekodigd

Beeld: Blizzard
Dit weekend vond BlizzCon 2023 plaats en Blizzard maakte van de gelegenheid gebruik om heel wat nieuws aan te kondigen.

Voor de eerste keer sinds het aflopen van de pandemie vond dit weekend BlizzCon plaats, hét evenement voor fans van de games van Blizzard Entertainment, waaronder World of Warcraft, Hearthstone, Diablo en Overwatch.

Eerste BlizzCon sinds 2019

De terugkeer van BlizzCon was om nog meer redenen best speciaal te noemen. Het is immers ook de eerste BlizzCon sinds de overname van Blizzard door Microsoft werd afgerond. Dat gebeurde op 13 oktober 2023 voor een monsterbedrag van 69 miljard dollar. Xbox-baas Phil Spencer maakte daarom een acte de présence tijdens de openingsceremonie van het evenement. Hij had het in zijn speech over de indrukwekkende geschiedenis van Blizzard en de impactvolle titels die de publisher doorheen de jaren gemaakt heeft. Hij beloofde ook de uniekheid van Blizzard te behouden. Over hoe de games geïntegreerd gaan worden in het Microsoft-ecosysteem, bleef het stil.

Het is ook de eerste BlizzCon sinds de rechtszaken uit 2021 beslecht werden rond de ‘frat boy culture’ binnen het bedrijf, die aan de basis lag van grensoverschrijdend gedrag en discriminatie. Blizzard betaalde uiteindelijk 18 miljoen dollar aan de Equal Employment & Opportunity Commission om voormalige werknemers te compenseren en betaalde 35 miljoen dollar aan de Securities & Exchange Commission voor het niet in plaats hebben van de nodige systemen om dit soort gedrag te voorkomen.

Heel wat aankondigingen

Fans aanwezig op BlizzCon leken de publisher alvast vergeven te hebben en vierden dan ook volop de vele aankondigingen die gedaan werden tijdens het evenement. World of Warcraft stond daarbij centraal met de aankondiging van niet één, niet twee, maar vier uitbreidingen. Naast de aankondiging dat Cataclysm zal toegevoegd worden aan World of Warcraft: Classic, maakte Blizzard immers plannen bekend voor The Worldsoul Saga, een ambitieus nieuw project van Blizzard dat zich over drie uitbreidingen zal verspreiden. De eerste uitbreiding, The War Within, verschijnt in 2024. World of Warcraft: Midnight en World of Warcraft: The Last Titan, volgen later. Voldoende content dus voor fans om enthousiast over te worden.

© Blizzard

Blizzard heeft nog wel een vuurtje te blussen, want voor de eerste keer kan men via het vooraf kopen van een uitbreiding drie dagen eerder toegang krijgen tot de nieuwe content. Dit zette kwaad bloed bij fans, die vrezen dat communities opgesplitst zullen worden in spelers die wel en niet over de financiële mogelijkheden bezitten om de duurste pre-order aan te schaffen, een aankoop van 89,99 euro.

Een andere grote uitbreiding werd aangekondigd voor Diablo IV. Vessel of Hatred zal eveneens in 2024 verschijnen en meer details zullen komende zomer bekend gemaakt worden, maar wat al geweten is, is dat spelers het lot zullen leren kennen van de kwaadaardige Mephisto en zijn duivelse plannen voor Sanctuary.

© Blizzard

Voor Overwatch 2 werd een nieuwe Hero aangekondigd in de vorm van Mauga, een tank die vanaf seizoen 8 speelbaar zal zijn maar dit weekend alvast te testen is. Het Overwatch-team onthulde ook dat er nog meer op de planning staat, waaronder de gloednieuwe Clash PvP-spelmodus waarin spelers de nieuwe map Hanaoka bezoeken, geïnspireerd op een originele fanfavoriet, Hanamura.

Voor Hearthstone is de nieuwe uitbreiding al bekend (Showdown in the Badlands komt op 13 november uit), maar wel werd Battlegrounds Duos aangekondigd, een nieuwe manier om samen Battlegrounds te spelen. Twee spelers kunnen daarbij samenwerken en strategieën bepalen, waarbij ze kaarten, health en resources delen terwijl ze met speciale Duos-kaarten en synergiën werken.

Beeld: Blizzard

Tot slot werd Warcraft Rumble vrijdag officieel gelanceerd en is de nieuwste mobile game van Blizzard daarmee speelbaar op zowel Android en iOS. In de strategiegame speel je met je favoriete Warcraft-personages en voltooi je missies en andere uitdagingen in de vorm van meerdelige dungeons, PvP en meer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business