Nieuws

Ontwikkeling iOS 18 is tijdelijk gestaakt

iPhone 15
© Unsplash / Yuheng Ouyang
De ontwikkeling van iOS 18, iPadOS 18, macOS 15 en WatchOS 15 zou tijdelijk zijn gestaakt. Apple wil zich naar verluidt eerst toeleggen op het oplossen van bugs.

Apple ziet zich daartoe genoodzaakt door recente problemen met de kwaliteitscontrole. Dat meldt Bloomberg op basis van bronnen bekend met de materie. Die verslechterde kwaliteitscontrole dook na de onthulling van Apples iPhone 15-serie meermaals op. Zo werden de Pro-modellen soms veel te warm. Apple weet die problemen gedeeltelijk aan apps als Instagram, maar kwam later zelf ook met een update van iOS om de hitteproblemen te tackelen. Kort daarop doken meldingen op van iPhone 15-toestellen met ingebrande schermen. Later bleek ook dat een softwareprobleem.

Meer recent kwam naar buiten dat horloges met WatchOS 10.1 hun batterij snel zien leeglopen. Die problemen zouden op korte termijn via een software-update worden verholpen. Hoewel bugs in een besturingssysteem als iOS onoverkomelijk zijn, lijkt ook Apple verrast.

Ook in de nieuwste versies van Apples OS’ zouden reeds diverse onverwachte bugs zijn aangetroffen. Vandaar dat het per direct alle ontwikkelteams van nieuwe iOS-, iPadOS-, macOS- en WatchOS-software zou hebben opgedragen te werken aan het oplossen van bugs. Bugs in nieuwe softwareversies, welteverstaan.

Vertraging voor iOS 17.4

Apple halteerde mogelijk ook de ontwikkeling van iOS 17.4. Die moest in maart worden onthuld. Of die tijdlijn nog wordt gehaald, is vooralsnog onzeker. Veel vertraging zou de tijdelijke staking niet op moeten leveren: volgens Bloomberg duurt ze slechts één week. Vermoedelijk blijft de impact op de introductie van de nieuwe Apple-software ook beperkt. Meestal gebeurt dat pas in de tweede helft van het jaar. Wel wordt de software daarvoor als developerbèta uitgebracht – meestal rond het WWDC in juni.

De technologiegigant heeft zich nochtans niet uitgelaten over de staking. Neem het bericht dan ook met een korrel zout. Tegelijk is Bloomberg, en in het bijzonder Mark Gurman, doorgaans goed ingelicht over bewegingen binnen Apple.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business