Nieuws

OnePlus onthult lanceringsdatum OnePlus 12

OnePlus 12
© Ice Universe
OnePlus heeft maandagochtend de lanceringsdatum van de OnePlus 12 onthuld. Het vlaggenschip wordt op 4 december uitgebracht.

In een teaserbericht op Weibo laat OnePlus zijn vlaggenschip overigens onbenoemd. Toch is het wel duidelijk dat de OnePlus 12 op 4 december om 19.00 Chinese tijd uit de doeken wordt gedaan. In de teaserfoto verwijst de smartphonefabrikant ook naar zijn tiende verjaardag – de fabrikant is immers in 2013 opgericht. Waar de teaserfoto eveneens naar verwijst is een horloge, of meer specifiek: een smartwatch. Over zo’n nieuwe OnePlus Watch lekten recent nog enkele details uit.

Over de OnePlus 12 zijn reeds diverse details bekend. Niet enkel via geruchten: de fabrikant deelde via Weibo enkele details over de telefoon. Zo bevat het dezelfde Sony Lytia-sensor, de LYT-808, met een 48 MP-resolutie, als de OnePlus Open. Het betreft volgens OnePlus een zogeheten stacked-pixel-sensor. Op Weibo is ook te lezen dat het vlaggenschip een periscoopcamera krijgt, evenals een ‘Super Light en Shadow-beeldengine’. Wat dit exact omvat is vooralsnog niet bekend.

Extreem heldere schermen

In een ander bericht maakt OnePlus melding van BOE’s “Oriental Screen”. Dit gloednieuwe scherm werd recent door BOE uitgebracht en is in samenwerking met OPPO en OnePlus ontwikkeld. De OLED-schermen beschikken naar verluidt over een piekhelderheid van 2.600 nits. Verder is bekend dat het om zogeheten LTPO-schermen gaat.

Uitgelicht artikel OnePlus 12 lanceringsdatum OnePlus integreert Microsoft Phone Link in OxygenOS 14

Geleverd met OxygenOS 14

Op softwarevlak voorziet OnePlus naar eigen zeggen in ColorOS 14. Voor de Europese markt zal het overigens om OxygenOS 14 gaan. Functioneel zijn die softwareschillen overigens identiek.

Onderliggend krijgen de Chinese en Westerse OnePlus 12-modellen ook dezelfde hardware. Daarbij kan je rekenen op een Snapdragon 8 Gen 3-chipset, 8 GB RAM en mogelijk standaard 256 GB opslag. Details over de opslagconfiguraties zijn vooralsnog wel niet bevestigd.

Introductie op 4 december

Op Weibo spreekt OnePlus enkel over de Chinese introductie. Die zou dus op 4 december doorgaan. Of de smartphone dan ook in Europa uitkomt, blijft koffiedik kijken. Eerdere gelekte informatie wees wel op een aanstaande introductie. In hoeverre dit klopt kunnen we nochtans niet bevestigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business