Nieuws

Nothing Phone (2a) wordt deze week aangekondigd

Nothing Phone (1)
© Unsplash/Thai Nguyen
Nothing lanceert mogelijk nog deze week de goedkopere Nothing Phone (2a). Dat blijkt mogelijk uit een teaser in Nothings biografie op X.

“Er komt iets aan deze week”, schrijft Nothing op X. Meer informatie over wat komen gaat, blijft op dit punt wel ongeweten. Het bedrijf plaatste verder geen teasers op zijn socialmediapagina’s. Waar Nothing aan werkt blijft dus koffiedik kijken. Wel wijzen diverse bronnen naar de introductie van de Phone (2a), een goedkopere versie op de Phone (2). Van die budgettelefoon dook vorige week nog een eerste afbeelding op via X (voorheen Twitter). Ditmaal is het toestel ook gekeurd door de BIS, de Indiase keuringsinstantie voor consumentenelektronica.

De BIS (Bureau of Indian Standards) maakt melding van een Nothing-telefoon met modelnummer A142. In eerdere geruchten kreeg de Nothing Phone (2a) modelnummer AIN142 mee. Hoewel het nummer dus niet exact overeenkomt, zou het in werkelijkheid wel om hetzelfde product gaan. Aanvullend meldt de instantie dat het toestel een batterij meekrijgt met modelnummer NT03. Er worden vooralsnog geen specifieke details van de batterij genoemd.

Uitgelicht artikel Nothing Phone (2) Officieel: dit is de Nothing Phone (2)

Idem dito voor andere componenten in Nothings aanstaande middenklasser. Verwacht zeker en vast geen high-end hardware. Vermoedelijk schakelt de Britse fabrikant naar een lager verzet om aan een lager prijspeil terecht te komen. Een Snapdragon 7 Gen-chipset zou perfect passen bij die strategie; de Phone (1) kreeg ook zo’n middenklasse-chip, de Snapdragon 778G. Verwacht daarnaast ook iets minder opslag en RAM, een minder luxueus oledscherm en middenklassecamera’s.

Teaser of introductie

Wel blijft het voorlopig onzeker of Nothing deze week werkelijk met de Phone (2a) op de proppen komt. Voorgaande toestellanceringen gingen steeds gepaard met een uitgestrekte ‘teaserperiode’. Pas nadat diverse details van het toestel bekend waren, zou het een toestel werkelijk lanceren.

Mogelijk is dat ook exact wat er te wachten staat met de Nothing Phone (2a). Het Britse merk zou de telefoon deze week simpelweg voor het eerst kunnen teasen. Een introductie zou dan na 1 januari, in 2024 dus, plaatsvinden. Fabrikanten lanceren meestal geen toestellen vlak voor de feestdagen. Of je die lijn ook kan doortrekken naar het merk van ex-OnePlus-CEO Carl Pei zal nog deze week moeten blijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business