Nieuws

Microsoft brengt Seeing AI naar Android

Seeing AI blinde man op gsm
© iStock / agrobacter
Microsoft brengt Seeing AI, een app voor blinden en slechtzienden, naar Android. De app kan helpen bij een heleboel taken.

Eerder deze week was het de Internationale dag voor mensen met een beperking. Onder andere bij Microsoft lieten ze die dag niet ongemerkt voorbij gaan: de Windows-fabrikant lanceert zijn Seeing AI-app nu ook voor Android.

Seeing AI bestaat sinds 2017 en is een app die blinden en slechtzienden moet helpen om de wereld waar te nemen. Aanvankelijk was de app enkel beschikbaar voor iOS-gebruikers. Daar brengt de techologiereus nu, na 6 jaar, eindelijk verandering in. De Seeing AI-app komt nu ook tevoorschijn in de Google Play Store, waardoor je hem op eender welk toestel kan installeren.

AI-functies

Zoals de naam van de app doet vermoeden zitten er heel wat AI-functies in. Die moeten je helpen met een heleboel dagelijkse taken. De app kan je helpen om je e-mails te lezen, producten te herkennen en afbeeldingen te ontcijferen. De app biedt verschillende ‘kanalen’, waarmee je kan schakelen tussen verschillende modi. Die modi zijn:

 • Korte tekst: zodra er tekst voor de camera verschijnt, spreekt de app die uit.
 • Documenten: voorziet audiobegeleiding bij geprinte documenten, inclusief lay-out. Je kan bovendien met het AI-systeem chatten over wat er op het document staat.
 • Producten: kan barcodes scannen, productnamen voorlezen en in sommige gevallen ook de inhoud uitpluizen.
 • Scènes: hier kan je samenvatting krijgen van wat er in de omgeving gebeurt. Door op ‘meer info’ te drukken kan je bovendien vragen om meer in detail te treden.
 • Mensen: hiermee kan je mensen rondom je herkennen.
 • Valuta: herkent bankbiljetten en munten, en kan je zeggen hoeveel geld je vast hebt.
 • Handschrift: hiermee kan je (handgeschreven) kaartjes laten voorlezen, ook als je ze zelf niet kan ontcijferen.
 • Licht: creëert een pieptoon die overeenstemt met hoe licht het in een ruimte is.
 • Beelden uit andere apps: door een foto met Seeing AI te delen, kan je de foto laten analyseren.

Ook in het Nederlands

De applicatie is meteen beschikbaar in 18 talen. Gebruikers kunnen in het Nederlands tegen de app spreken, maar ook Tsjechisch, Deens, Engels, Fins, Frans, Duits, Grieks, Hongaars, Italiaans, Japans, Koreaans, Bokmål, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Zweeds en Turks worden ondersteund. In 2024 zou het aantal ondersteunde talen verdubbeld moeten worden: dan zou de app 36 talen moeten kennen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

 • Nee (70%, 138 Votes)
 • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business