Nieuws

Eerste beelden OnePlus 12R liggen op straat

OnePlus 12R
© Ishan Agarwal
Geruchtenmaker Ishan Agarwal heeft dinsdag de eerste beelden van de OnePlus 12R gedeeld. De 12R wordt op 23 januari in België en Nederland uitgebracht.

Jarenlang bracht OnePlus de R-reeks enkel in China en India op de markt. Nu lanceert OnePlus de 12R dus ook in Europa. Buiten de lanceringsdatum zijn er verder geen officiële details bekend over de smartphone. Naar verluidt komen die op 4 januari naar buiten, wanneer OnePlus de smartphone in China lanceert als de OnePlus Ace 3. Op 23 januari volgt de internationale introductie van hetzelfde toestel, maar dan als de ‘OnePlus 12R’.

Terwijl we wachten op de officiële specificatielijst, deelde geruchtenmaker Ishan Agarwal dinsdag de eerste persbeelden van de 12R. Agarwal deelde ook een teaservideo van de smartphone. Zowel de persbeelden als teaservideo tonen de achterkant van de smartphone, met daarop het kenmerkende cameraeiland. Net als op de OnePlus 12 biedt het eiland op de 12R plaats aan drie camera’s. De Hasselblad-branding ontbreekt, wat mogelijk betekent dat de aanvullende cameraopties van de vlaggenschepen niet beschikbaar zijn.

Tot slot onthullen de beelden de kleurvarianten van de OnePlus 12R, met keuze uit blauw en grijs. In beide gevallen lijkt de glazen achterkant een matte afwerking te krijgen. Dat is voorlopig nog lastig te bevestigen. Vast staat wel dat het om een glazen achterzijde gaat en dat het frame gemaakt is van aluminium.

Specificaties OnePlus 12R

Agarwal deelde bij zijn bericht op X (voorheen Twitter) geen officiële specificaties van de OnePlus 12R. Eerder lekten zulke details al wel uit. Toen bleek dat de 12R een 6,78-inch OLED-scherm krijgt met een 120Hz-beeldverversing, LTPO-techniek en een theoretische piekhelderheid van 4.500 nits. Dat is gelijk aan de maximale helderheid van de OnePlus 12.

Onder de motorkap van het betaalbare vlaggenschip zou een Snapdragon 8 Gen 2 aanwezig zijn, met 8 GB of 16 GB werkgeheugen. De batterijcapaciteit bedraagt 5.500 mAh, met snellaadmogelijkheden tot 100 watt. Vermoedelijk levert OnePlus de benodigde oplader mee in de doos.

Op cameravlak biedt de OnePlus 12R alvast dezelfde 50 MP-hoofdcamera van de OnePlus 11. Aanvullend biedt de smartphone een 8 MP sterke groothoekcamera en een 2 MP-macrocamera. Van voor treffen we mogelijk een 16 MP-selfiecamera aan.

Lancering op 23 januari

Mogelijk krijgen we de genoemde details al bevestigd op 4 januari, wanneer OnePlus de Ace 3 op de markt brengt. Tot die tijd neem je de genoemde details best met een grote korrel zout. Hoewel deze gegevens afkomstig zijn van betrouwbare bronnen, kunnen ook zij fouten maken. Eind januari volgt daarna nog de Europese introductie, waarna we ook de prijzen van het toestel kennen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business